Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Pompe pentru alimentări cu apă și ape uzate

La achiziționarea unei pompe pentru alimentări cu apă sau ape uzate, trebuie să țineți cont de tipul apei la care doriți să folosiți. În același timp este indicat să alegeți pompă cu putere mai mare decât cea ce a ieșit la calculele pentru necesarul dumneavoastră, ca să nu funcționeze pompa aleasă la sarcina maximă. 

Pentru ape uzate se folosesc pompe submersibile pentru ape murdare, iar pentru ape curate pompe pentru ape curate. Este important de știut că doar peste pompele de apă murdară trec particule mai mari de 1 mm.  

Pompele submersibile dotate cu plutitor, la atingerea nivelului minim de pompare se decuplează automat ca să protejeze pompa de supraîncălzire.  

Următorul reper la care trebuie să fiți atenți este debitul, care este diferită la fiecare pompă. De regulă debitul pompelor este calculată în metrii cubi pe ora, unde 1 m³ însemnă 1000 de litri de apă.  

Și nu în ultimul rând este la fel de important și înălțimea de pompare, adică distanța sau înălțimea la care pompa submersibilă poate să mute apa. 

Pentru irigarea grădinii sunt concepute hidrofoarele și pompele de grădină.  

În mod normal hidrofoarele sunt folosite pentru uzul menajer unde este nevoie de presiune constantă și egală a apei, pentru funcționarea corectă al aparatelor ca mașina de spălat.  

În afară de uzul casnic, hidrofoarele se mai folosesc și pentru alimentarea sistemelor de stropire cu aspersoare. Dacă trebuie să irigați o porțiune de teren cu suprafață înclinată față de planul orizontal, este indicat să folosiți un hidrofor cu o înălțime de pompare mai ridicată.