Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Aerisitoare si degazoare

Ordinea corectă de aerisire ale sistemelor de încălzire este în rândul următor. 
În primul rând, trebuie să încălziți sistemul la temperatura maximă, deoarece apa rece poate să absoarbă cantități mari de gaze, astfel în apa rece gazele nu vor fi eliberate. După încălzire maximă al apei din sistemul de încălzire, opriți cazanul timp de o jumătate de oră (pompa), deoarece extracția gazelor va avea loc numai dacă nu circulă lichidului în țevile sistemului.

După o jumătate de oră, se adună gazele în cele mai înalte puncte ale circuitelor de încălzire, unde trebuie și montate aerisitoarele. În cazul dacă avem instalate aerisitoare automate nu mai avem nimic de făcut. Fluidul plutitor din interiorul structurii coboară, astfel aerisitorul se află pe poziția deschisă și excesul de gaze este descărcat, iar fluidul care curge din vasul de expansiune către aerisitor închide mecanismul aerisitorului.  

Cu aerisitoarele manuale, trebuie să faceți același lucru doar cu o șurubelniță. Rabatați ușor șurubul de aerisire aerisitorului. Ventilul trebuie să rămână deschis până când aerul iese și imediat ce lichidul apare, rotiți șurubul înapoi. 

Cu toate acestea, dacă sistemul a fost golit dintr-un motiv oarecare și trebuie umplut cu apă proaspătă, procesul de aerisire trebuie repetat cel puțin de trei ori, deoarece doar după a doua și a treia încălzire se produce evacuarea gazelor din lichidul (apa) sistemului de încălzire. 

Schimbarea frecventă a lichidului (apei) din sistemul de încălzire nu este recomandată pentru că apa proaspătă duce în țevile sistemului materiale, cum ar fi calcarul, carbonații care se depun treptat pe pereții conductelor. În cantități mai mici, acest lucru nu provoacă nici o problemă, chiar are un efect de inhibare a coroziunii, dar dacă înlocuim în mod inutil, mai frecvent apa în sistemul de încălzire, depunerile resturile, nămolurile etc. vor îngusta secțiunile transversale a țevilor și vor împiedica funcționarea armăturilor și a pompei de circulare al sistemului de încălzire. Și bineînțeles, conținutul ridicat de oxigen al apei proaspete accelerează procesele de coroziune.