Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Cazan pe peleti Duo Mini 22 kW DEFRO dreapta

Preţ:
13.259,99 Lei (11.142,85 Lei + TVA)
Perioada de garantie: 24, 60 luni
Cod articol producător: KCO-DM-22-P
Model: 10720176
Stoc: În stoc
Producător: DEFRO
Taxă livrare: Gratuit
Data estimată pentru livrare: 22 Octombrie 2019
Rating mediu: Fără rating

Descriere

Cazanele DEFRO DUO MINI / DEFRO DUO MINI NZ sunt prevazute pentru preincalzirea apei in instalatiile de incalzire centrala, la o temperatura care nu depaseste 80 °C la iesirea din cazan si la o presiune de functionare care depinde de sistemul de siguranta al cazanului si al instalatiei de incalzire.

Cazanele DEFRO DUO MINI sunt prevazute pentru instalarea in sisteme de incalzire deschise, in care suprapresiunea nu poate depasi 1,5 bari, raportat la nivelul agentului termic din instalatie. Cazanul trebuie instalat intr-un sistem de incalzire deschis si prevazut cu elemente de siguranta conform standardului PN-B-02413:1991.

Cazanele DEFRO DUO MINI / DEFRO DUO MINI NZ sunt destinate utilizarii in sistemele de incalzire centrala si de producere a apei calde menajere, atat cu functionare gravitationala, cat si cu pompa. Acestea sunt adecvate atat pentru locuinte unifamiliale, cat si pentru cladiri mai mici de utilitate publica.

La cazanele DEFRO DUO MINI / DEFRO DUO MINI NZ, procesul de ardere este comandat de un controler electronic, prin urmare nefiind necesara efectuarea de interventii constante sau tinerea directa sub observatie a echipamentului. Cu toate acestea, conform reglementarilor in vigoare, este necesar sa se supravegheze cazanul, mai ales in cazul intreruperii alimentarii cu tensiune, deoarece in urma opririi pompei de recirculare este posibil sa nu se mai evacueze caldura, ceea ce poate duce la o crestere foarte mare a temperaturii in interiorul cazanului. In aceste situatii, este necesara realizarea unui by-pass gravitational, preferabil pe supapa diferentiala care, in urma intreruperii alimentarii cu tensiune, va evacua automat surplusul de apa calda din cazan.

CARACTERISTICILE CAZANULUI
 • Cazanele DEFRO DUO MINI / DEFRO DUO MINI NZ au forma de prisma dreptunghiulara, cu pereti dubli cu distantiere si sunt prevazute cu o manta cu apa. De asemenea, o manta cu apa este prevazuta si la partea superioara a camerei de ardere.
 • Camera de ardere este echipata cu doua gratare independente: un gratar automat si un gratar fix, racit cu apa, cu sectiune circulara, amplasat la jumatatea inaltimii camerei de ardere, usor inclinat in directia peretelui posterior. Gratarul fix, racit cu apa permite pornirea cazanului in cazul intreruperii alimentarii cu energie electrica sau defectarii sistemului de alimentare cu combustibil.
 • Combustibilul este preluat automat din rezervorul de combustibil amplasat langa cazan de un snec transportor.
 • Arderea combustibilului are loc in arzatorul de fonta, aerul necesar acestui proces fiind introdus de un ventilator. Deflectorul este montat deasupra arzatorului, asigurand arderea gazelor inflamabile si directionarea gazelor de ardere catre schimbatorul de caldura. Cazanul este foarte eficient, permitand un consum economic de combustibil pentru mentinerea temperaturii setate de utilizator cu ajutorul controlerului electronic de temperatura. Cenusa rezultata in urma arderii ajunge la marginea arzatorului, de unde cade in cenusar. Gazele de ardere sunt evacuate catre cosul de fum prin tubulatura amplasata in partea superioara a cazanului.
 • Cazanul este prevazut cu un cenusar etans si cu usi care permit incarcarea, curatarea si intretinerea periodica a acestuia. Pe partea frontala a cazanului este prevazuta o usa de curatare. Rezervorul de combustibil dispune de un sistem de alimentare cu mecanism de izolare si inchidere.
 • Pentru reducerea pierderilor de caldura, suprafata exterioara a cazanului este izolata cu tabla de otel sub care se afla vata minerala fara azbest ca material termoizolant.
 • Controlerul electronic masoara permanent temperatura apei din cazan, regland functionarea sistemului de alimentare cu combustibil si a ventilatorului in functie de aceasta. In acelasi timp, controlerul comanda functionarea instalatiei de incalzire centrala si a pompei de apa calda menajera. Controlerul este prevazut cu un senzor de temperatura si cu limitator termic de siguranta care opreste alimentarea cu tensiune a ventilatorului si a motorului sistemului de alimentare cu combustibil in cazul in care temperatura apei din cazan depaseste 95 °. De asemenea, cazanul este echipat cu un termometru cu tub capilar care masoara temperatura apei care iese din cazan.
TRANSPORTUL SI DEPOZITAREA
 • Cazanele sunt livrate pe palet, ambalate in folie, complet asamblate. Este recomandat sa se transporte cazanul cat mai aproape de locul de instalare in ambalaj, acest lucru reducand riscul avarierii acestuia.
 • Toate materialele de ambalaj trebuie indepartate astfel incat sa nu prezinte riscuri pentru oameni si animale.
 • Componentele, echipamentele, manualele si certificatele de garantie se afla in camera de ardere sau in rezervorul de combustibil, fiind ambalate pentru a fi protejate impotriva stricaciunilor.
 • Ventilatorul si sistemul de comanda sunt deconectate pe timpul transportului. Componentele electrice trebuie instalate de un electrician autorizat. Restul componentelor trebuie instalate de utilizator in conformitate cu instructiunile din manualele livrate.
| Melinda-Impex Instal | 25 de ani | Confort prin instalații de calitate |

Specificații tehnice

Inaltime minima cos de fum (m) 7
Puterea minimă (kW) 6.6
Suprafata maxima de incalzire (m2) 200
Temperatura medie a gazelor arse la cos (°C) 235
Volum de incalzire (m3) 450
Putere maximă (kW) 22
Tip combustibil peleţi, lemn, carbune
Randament maxim (%) 87
Control aer electronic
Conţinut de apă (l) 87
Presiune maximă de lucru (bar) 2.5
Temperatură maximă de lucru (°C) 80
Capacitate rezervor (kg) 148
Volum cameră de ardere (dm3) 29
Înălţime (mm) 1572
Lăţime (mm) 894
Adâncime (mm) 1254
Diametrul racordului la coş (mm) 165
Tiraj necesar la coş (mbar) 0.27
Racord circuit încălzire (inch) 1 1/2
Alimentare electrică (V) 230
Putere maximă consumată (W) 267
Temperatură minimă pe retur (°C) 55
Consum combustibil (kg/h) 3.5
Dimensiuni uşă de alimentare (mmxmm) 358 x 238
Masă (kg) 438

V-ar putea interesa...

Comentarii şi evaluare

Nu există nici un comentariu pentru acest produs.

Scrieţi un comentariuNotă: HTML nu este evaluat!
Rating: Defavorabil Favorabil