Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Cazan pe peleti Smart Ekopell 20 kW ver. S DEFRO

Preţ:
19.859,99 Lei (16.689,07 Lei + TVA)
Perioada de garantie: 24, 60 luni
Model: 10720195
Stoc: La comandă
Producător: DEFRO
Taxă livrare: Gratuit
Data estimată pentru livrare: 04 Decembrie 2020
Rating mediu: Fără rating

Descriere

DOMENIUL DE UTILIZARE

Cazanele SMART EKOPELL sunt destinate pentru incalzirea apei in sisteme de incalzire centrala pana la temperaturi care nu depasesc 80°C pe turul centralei si cu o presiune de functionare care nu depaseste 2.5 bar. Centralele de tip SMART EKOPELL pot fi instalate in sisteme de incalzire inchise, cu conditia sa fie utilizata unitatea de protectie, in forma echipamentelor de siguranta, si un dispozitiv fiabil care sa indeparteze excesul de putere termica, prin serpentina de racire conectata la reteaua de alimentare cu apa prin intermediul supapei termostatice. Intr-un astfel de caz, sistemul de centrala si echipamentul utilizat trebuie sa respecte cerintele standardelor PN-EN-12828 si PN-EN 303-5, iar presiunea maxima de functionare este egala cu 2.5 bar.

Cazanele SMART EKOPELL sunt utilizate in sisteme de incalzire centrala si sisteme de apa calda, atat gravitationale, cat si cu circulatie fortata. Aceste cazane sunt destinate pentru incalzirea cladirilor rezidentiale unifamiliale sau unor cladiri publice mai mici.

Aceste cazane se pot conecta la alte instalatii de incalzire cu apa calda prin schimbatoare de caldura.

In cazanele SMART EKOPELL, procesul de ardere este comandat de un controler electronic si prin urmare cazanul nu necesita asistenta service in mod constant si nici o supraveghere directa. Cu toate acestea conform reglementarilor in vigoare este necesara supervizarea cazanului, in special in cazul unor pene de curent electric, cand oprirea pompei de circulatie prin lipsa transportului caldurii poate duce la cresterea brusca a temperaturii din cazan. Din acest motiv este de preferat ca instalatia sa fie executata cu by-pass gravitational cu o supapa diferentiala prin care in caz de pana de curent in mod automat se va descarca automat excesul de apa calda din cazan.

DESCRIEREA CAZANULUI

Cazanele SMART EKOPELL sunt executate in forma unor prisme dreptunghiulare, cu pereti dubli consolidati cu buloane ancorate, inchise din exterior cu manta de apa. Partea superioara a camerei de ardere este si ea inchisa cu o manta de apa.

Camera de ardere este echipata cu arzator de peleti prevazut cu container, adaptat pentru arderea biomasei. Combustibilul necesar pentru procesul de ardere este transportat din containerul pentru combustibil, amplasat langa centrala, utilizand un ax melcat transportor automat. In arzator au loc toate procesele care conduc la arderea combustibilului distribuit, in prezenta aerului furnizat de ventilatorul cu tiraj fortat amplasat sub carcasa arzatorului. Aerul fortat este separat in camera de aer. Curentul de aer furnizat de ventilatorul cu tiraj fortat actionat de un motor electric este controlat de controlerul electronic. Mai mult, Cazanul este echipata cu incalzitor, utilizat pentru aprinderea combustibilului in timpul stadiului de pornire a centralei (aprinderea automata a combustibilului). Aprinderea automata a combustibilului si sistemul de mentenanta al flacarii dupa atingerea temperaturii necesare determina functionarea centralei chiar si la o cerere redusa de putere termica.

A doua camera de ardere, in forma duzei post-ardere si a componentei care reflecta fasciculul, este amplasata deasupra camerei de ardere automata. Arderea secundara permite postcombustia produsilor de ardere si precipitarea unei cantitati semnificative de prafuri provenind din gazele arse.

Confort prin instalatii de calitate | Melinda Instal

Specificații tehnice

Înălțime minimă coș de fum (m) 7
Lățime (mm) 1155
Puterea minimă (kW) 6
Suprafață maximă de încălzire (m2) 170
Temperatura medie a gazelor arse la coș (°C) 120
Volum de încălzire (m3) 450
Putere maximă (kW) 20
Tip combustibil peleți Ø 6-8 mm - granule de rumeguş
Randament maxim (%) 90
Conținut de apă (l) 64
Presiune maximă de lucru (bar) 2.5
Temperatură maximă de lucru (°C) 80
Capacitate rezervor (kg) 120
Înălțime (mm) 1378
Adâncime (mm) 1345
Diametrul racordului la coș (mm) 160
Tiraj necesar la coș (mbar) 0.24
Racord circuit încălzire (inch) 1 1/2
Alimentare electrică (V) 230
Putere maximă consumată (W) 112
Temperatură minimă pe retur (°C) 55
Consum combustibil (kg/h) 4.7
Masă (kg) 135

V-ar putea interesa...

Comentarii şi evaluare

Nu există nici un comentariu pentru acest produs.
Ați achiziționat sau utilizați un astfel de produs?