Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Cazan pe lemn cu gazeificare pyrocal 22 kW

Preţ:
6.391,44 Lei (5.370,96 Lei + TVA)
Acest produs nu mai face parte din oferta online!
De la data de:
2019-01-17
Perioada de garantie:24 luni
Producător: PYROCAL
Cod articol producător: PYR22
Model: 10740042
Rating mediu: Fără rating

Descriere

Pyrocal este un cazan confecţionat din tablă de oţel în construcţie sudată pentru lemne şi este destinat utilizării în sistem de încălzire cu apă caldă. Nu se poate utiliza pentru producerea directă a apei calde menajere. Componentele principale şi avantajele cazanului Pyrocal:

  • Funcţii de control electronic complete: Funcţionarea este controlată de o placă electronică cu funcţii utile. Funcţionarea ventilatorului de aspiraţie este reglată în funcţie de temperatura setată în cazan. Prin modularea turaţiei ventilatorului se asigură ajustarea precisă a temperaturii pe tur şi ca rezultat se obţine un confort termic ridicat. Pompele de circulaţie de încălzire funcţionează întotdeauna temperaturi ridicate a apei din cazan, astfel este minimizată posibilitatea apariţiei condensului şi sunt protejate suprafeţele interioare ale cazanului contra coroziunii. Placa electronică are contacte adiţionale pentru conectarea unui termostat de cameră. Panoul de control opreşte ventilatorul şi pompa când este epuizat combustibilul şi în acelaşi timp avertizează utilizatorul. Când temperatura apei din cazan depăşeşte valoarea de 110 oC, pentru protecţia sistemului este oprit ventilatorul, iar pompa este menţinută în funcţiune, respectiv utilizatorul este avertizat prin semnal sonor.
  • Avantajele dispunerii ventilatorului pe racordul la coş: Ventilatorul de aspiraţie elimină problemele de combustie şi menţin camera de ardere permanent la presiune negativă / depresiune. Astfel este uşurat controlul admisiei aerului de ardere primar şi secundar asigurându-se creşterea randamentului cazanului. Reaprinderea automată a lemenelor este posibilă chiar şi cu o cantitate minimă de aşchiii sau resturi de lemne.
  • Forma optimizată a camerei de ardere: Noua cameră de ardere de formă rectangulară şi mai înaltă asigură întroducerea unei cantitatăţi optime de aer primar pentru producerea unei cantităţi mai mari de gaze de lemne în partea superioară a camerei de ardere, ceea ce prelungeşte perioada de combustie a lemnelor.
  • Reglarea aerului primar şi secundar: Ajustarea manuală a cantităţii de aer primar şi secundar ajută la îmbunătăţirea procesului de combustie şi la reducerea emisiilor de gaze de ardere. Poziţia clapetelor de admisie a aerului primar şi secundar la fiecare model sunt reglate din fabrică pentru o combustie optimă.
  • Arzător din material refractar rezistent la temperaturi ridicate: Arzătorul refractar special turnat din alumină cu aditivi pentru creşterea rezistenţei la şocurile termice şi la umiditate poate fi utilizată până la 1600 °C şi asigură un amestec optim a gazelor de ardere cu aerul secundar, îmbunătăţind procesul de combustie şi reducând emisiile de gaze de ardere.
  • Eficienţă ridicată cu suprafaţă de schimb de căldură mărită: Suprafeţele adiţionale de schimb de căldură formate de cele trei căi de fum orizontale cresc rata de transfer de căldură, reduc temperatura gazelor evacuate asigurând o eficienţă medie a cazanului de peste 80%.
  • Circuit integrat de răcire de siguranţă contra supraîncălzirii: În interiorul mantalei de apă a cazanului este dispus un circuit de răcire executat din ţeavă de cupru. Racordurile acestui circuit sunt dispuse pe partea superioară a cazanului. Pentru funcţionarea corectă a sistemului de siguranţă la acesta trebuie racordată o supapă de descărcare termică care va permite intrarea apei reci când temperatura din cazan depăşeşte valoarea de siguranţă. Dacă instalaţia este realizată cu vas de expansiune închis, supapa de descărcare termică trebuie instalată în sistem în mod obligatoriu, pentru ca instalaţia să fie conformă prescripţiilor de siguranţă a normativelor Europene.

Cazanul Pyrocal este livrat într-un singur ambalaj, pe palet din lemn, împreună cu panou de control, ventilator, cu prezentul manual, perie de curăţare şi vătrai.

| Melinda-Impex Instal | 25 de ani | Confort prin instalații de calitate |

V-ar putea interesa...

Comentarii şi evaluare

Nu există nici un comentariu pentru acest produs.

Scrieţi un comentariuNotă: HTML nu este evaluat!
Rating: Defavorabil Favorabil