Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Cazan pe lemn din otel Defro Optima Plus Lux Line NZ 40 kW

Preţ:
9.789,99 Lei (8.226,88 Lei + TVA)
Acest produs nu mai face parte din oferta online!
De la data de:
2021-02-22

Descriere

Cazanele pe combustibil solid OPTIMA PLUS NZ sunt destinate pentru încălzirea apei în instalaţii de încălzire centrală la temperaturi de până la 80ºC pe ramura tur a cazanului şi cu presiune de lucru de cel mult 2,5 bar.

Avantaje
• 4 ani garanţie pentru corpul cazanului, 2 ani garanţie pentru componente şi funcţionare eficientă
• fabricat din tablă de oţel de 6 mm certificat, de calitate superioară
• eficienţă de 82%
• regulator electronic care controlează două pompe de circulaţie (încălzire şi ACM) cu algoritm PID pentru menţinerea constantă a temperaturii
• sistem mecanic de curăţare grătar cu acţionare cu pedală
• focar de dimensiuni mari
• sistem de suflare multipunct al aerului direct pe combustibil
• picioare reglabile pentru a uşura nivelarea cazanului
• echipat cu schimbător de căldură de siguranţă
• supapă de descărcare termică inclusă


Cazanele OPTIMA PLUS NZ sunt executate în formă de paralelipiped dreptunghiular, cu manta de apă în jurul camerei de ardere. În partea inferioară a camerei de ardere este fixat un grătar cu apă confecţionat din profil din oţel, fixat cu o uşoară înclinare ascendentă spre peretele posterior al camerei.
Grătarul din oţel oscilant dispus la partea inferioară a cazanului între barele grătarului cu apă are rolul de a uşura accesul aerului primar necesar combustiei prin îndepărtarea periodică a cenuşei de pe acesta.
Grătarul oscilant se poate mişca prin acţionarea cu piciorul a pedalei dispuse în exteriorul cazanului. Cenuşarul este situat sub camera de ardere. Deasupra camerei de ardere sunt dispuse două deflectoare cu apă aşezate faţă în faţă, iar deasupra acestora alte două. Aceste deflectoare cu apă cu configuraţie geometrică bine definită delimitează căile de fum ale cazanului. Schimbătorul de căldură al cazanului este izolat termic.
Cenuşa rezultată după arderea combustibilului cade în cenuşar. Aerul de combustie necesar procesului de ardere este întrodus în mod forţat prin cenuşar de unde ajunge direct în camera de ardere prin colectoarele şi orificiile de insuflare aer care traversează mantaua de apă a cazanului.
Gazele de ardere sunt evacuate prin racordul la coş situat la partea posterioară a cazanului. Racordul la coş este echipat cu un şibăr pentru a se putea regla tirajul la coş, de exemplu când tirajul coşului este prea mare, se ştrangulează.


Cazanul este echipat cu uşi izolate dispuse pe partea frontală destinate pentru curăţare periodică, alimentare, şi golire cenuşar.
Pentru reducerea pierderilor de căldură suprafaţa exterioră a cazanului este izolată în totalitate cu vată minerală fără azbest şi învelită cu foi din tablă de oţel. Mai mult: cazanele OPTIMA KOMFORT PLUS NZ au uşi căptuşite care reduc deasemenea pierderile de căldură spre exterior.
Controlerul electronic menţine temperatura apei la valoare constantă în cazan, şi adaptează funcţionarea ventilatorului la turaţia adecvată. În cazanele OPTIMA PLUS NZ controlerul comandă funcţionarea cazanului pe baza unui algoritm PID, şi a semnalului senzorului de temperatură al gazelor evacuate. Totodată controlerul comandă funcţionarea pompei de circulaţie a instalaţiei de încălzire, şi a pompei pentru boilerul ACM (dacă instalaţia este echipat cu pompe).
Controlerul electronic permite funcţionarea cazanului la temperatură constantă de maxim 85 ºC. Temperatura limită de funcţionare a cazanului este de 95 ºC. Dacă această temperatură este depăşită controlerul opreşte ventilatorul şi comută în stare de avarie. În plus cazanul este echipat cu un termometru analogic bimetalic cu ţeavă capilară pentru a urmări temperatura de ieşire a apei din cazan.


Automatizarea DEFRO RU-PID:
- control automat turaţie ventilator
- control pompa de circulaţie încălzire centrală şi apă caldă menajeră
- afişaj LCD
- senzor temperatură încălzire
- senzor temperatură apă caldă menajeră
- senzor temperatură gaze evacuare
- protecţie termică
- carcasă realizată din materiale de înaltă calitate, rezistente la temperaturi joase şi înalte
- meniu în limba română


Ce înseamnă PID?
- algoritm de control avansat de combustie
- arderea este mai economică, ecologică şi stabilă
- turaţia ventilatorului se reglează în funcţie de temperatura gazelor de ardere şi temperatura de tur
- fluctuaţia temperaturii agentului termic este sub 1°C
- debitul de aer introdus este optim
- economie de combustibil până la 30%
- autonomie mai mare – până la 5 ore
- reglarea automată a parametrii cazanului în funcţie de temperatura gazelor de ardere
- parametrii nu trebuie schimbaţi la utilizarea unui alt tip de combustibil
- durată mai mare de viaţă al cazanului


Pentru a preveni formarea condensului acid în cazan şi a mări în acest fel durata de viaţă al cazanului, dar şi pentru a obţine o funcţionare eficientă trebuie respectată condiţia de bază, de a menţine temperatura în returul cazanului peste 50°C. În acest scop este obligatorie montarea ansamblului de ridicare a temperaturii pe retur, termoventil cu 3 căi sau pompă de recirculare.

Confort prin instalatii de calitate | Melinda Instal

V-ar putea interesa...

Comentarii şi evaluare

5.00
1 de review-uri
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Ați achiziționat sau utilizați un astfel de produs?
| 5 din 5 stele!
23.05.2017