Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Cazan pe lemn din otel SP80PR, 80 kW, HeizTech, cu ventilator

Preţ:
10.759,99 Lei (9.042,01 Lei + TVA)
Acest produs nu mai face parte din oferta online!
De la data de:
2020-06-24
Perioada de garantie: 24 luni
Cod articol producător: SP80PR
Model: 10720167
Producător: HeizTech
Rating mediu: Fără rating
 • Livrare gratuită

  Pentru acest produs, pe teritoriul României transportul este GRATUIT. Transportul și livrarea produselor comandate este asigurată prin firme de curierat și/sau prin rețeaua de distribuție națională ale mașinilor Melinda InstalPentru mai multe informații:

 • P.I.F. - punere în funcțiune

  Punerea în funcțiune (P.I.F.) pentru acest produs este gratuit. Pentru programarea P.I.F. -ului trebuie să apelați la Call Center Melinda Instal, unde se înregistrează cererea dumneavoastră, iar munca este realizată de tehnicianul sau partenerul nostru de service. Pentru mai multe informații:

 • 25 ani de experiență

  Datorită experienței acumulate de pe piața de instalații în cele 25 de ani de la înființarea noastră, vă oferim cele mai bune soluții pentru dumneavoastră, așa cum am oferit pentru mai mult de 1 000 000 de clienți satisfăcuți, utilizând relația noastră profesională cu cele mai mult de 100 de parteneri al noastre și utilizând rețeaua noastră națională construită în de-a lungul anilor.

 • Drept de retur 14 zile

  Dacă ați cumpărat un produs sau un serviciu on-line ori fără a merge la magazin (prin telefon, prin poștă, de la un comis voiajor), aveți, de asemenea, dreptul de a anula și returna comanda în termen de 14 de zile, indiferent de motiv și fără nicio justificare. Pentru mai multe informații:

 • 2 ani de garanție

  Produsele comercializate prin pagina de internet melindainstal.ro, cu excepția produselor resigilate, beneficiază atât de garanțiile prevăzute imperativ de lege în favoarea consumatorului, cât și de cele comerciale pe care Vânzătorul le acordă consumatorilor în plus față de cele legale. Toate informațiile cu privire la garanțiile Produselor, inclusiv, dar fără a se limita la, termenele și condițiile de exercitare, se regăsesc în Certificatul de garanție. Pentru mai multe informații:

Descriere

Descriere tehnică cazanului:
Cazanele HEIZTECH SP cu apă caldă sunt proiectate pentru funcţionare pe combustibil solid:
- cărbune
- lemne de foc
- biomasă brichetată/balotată
Sunt fabricate pentru sisteme cu două tipuri diferite de regimuri de încălzire: 90/70 °C şi 110/90 °C
Cazanele sunt executate din tablă şi ţevi de oţel conform standardului EN 303-5.
Materialele încorporate în cazan dispun de garanţie de fabricaţie proprie.
 
Construcţia cazanului
 • Cazanul are trei căi de fum ceea ce înseamnă că gazele de ardere sunt trecute prin trei părți de schimb de căldură pentru a ceda o cantitate cât mai mare de energie termică apei din cazan.
 • Primul schimb de căldură are loc în camera de ardere, mai ales prin transfer de căldură prin radiaţie.
 • În continuare gazele de ardere sunt trecute prin zona delimitată de „limba/limbile“ (1 sau 2 în funcţie de puterea cazanului) cu apă, unde transferul de căldură se face prin radiaţie şi convecţie.
 • Înainte de evacuarea gazelor de ardere către coş ele sunt trecute prin ţevile de fum, unde prin convecţie şi prin conducţie se cedează o mare parte din căldura rămasă.
 • Această construcţie asigură un transfer termic intens de la combustibilul în ardere spre apa din cazan realizându-se astfel o funcţionare de eficienţă ridicată a cazanului.
 • Camera de ardere a cazanului este astfel dimensionată încăt să se poată încărca în ea o cantitate de combustibil suficientă pentru o durată de funcţionare de minim 4 ore la puterea nominală a cazanului. Deasemenea camera de ardere are o suprafaţă de schimb de căldură suficient de mare pentru un transfer de căldură optim. Camera de ardere şi uşa de alimentare de dimensiuni mari asigură posibilitatea alimentării cu o cantitate mare de combustibil solid (cărbune sau butuci de lemn de dimensiuni mari).
 • Pentru arderea baloţilor de paie se fabrică cazane cu uşă de alimentare mărită (specială). Uşile sunt căptuşite cu material termorezistent care reflectă căldura spre camera de ardere şi în plus are rol de izolaţie termică pentru prevenirea incendiului.
 • În timpul procesului de combustie aerul necesar arderii este introdus prin orificiul din uşa inferioară. Cantitatea aerului de ardere este reglată prin deschiderea / închiderea orificiului de către regulatorul de tiraj ataşat, în funcţie de temperatura apei din cazan. Regulatorul de tiraj este montat în locaşul său din partea superioară a cazanului şi este legat de clapeta de tiraj prin intermediul unui lanţ.
 • În cazul cazanelor de putere mai mare, clapeta de tiraj este de dimensiuni şi de greutate mai mare, prin urmare regulatorul de tiraj trebuie ales astfel încât forţa de ridicare (din lanţ) să nu fie sub 10 N.
Moduri de funcţionare ale cazanelor
În funcţie de valorile temperaturii de funcţionare construcţia cazanelor este diferită:
- pentru ecartul de temperatură de 90/70 ºC, cazanul se protejează cu supapă de siguranţă de 3 bar
- pentru ecartul de temperatură de 110/90 ºC, cazanul se protejează cu supapă de siguranţă de 3,5 bar
În fabrică conform prescripţiilor standardelor Europene referitoare în vigoare cazanul este supus unei probe de presiune la 4,3 bar (presiunea de lucru x 1,43).
 
Condiţii de livrare ale cazanelor
În condiţii standard în ambalajul cazanelor este inclus corpul cazanului cu toate racordurile pentru echipamentele necesare.
Furnitura de livrare conţine:
- Corp cazan
- Izolaţia termică de 80 mm grosime
- Învelişul cazanului cu termostatul pompei de circulaţie principală şi cutia de borne pentru conexiuni electrice
- Ustensile de curăţat cazan:
   a) vătrai
   b) răzuitor
- Termometru sau termo-manometru
conexiuni electrice
- Ustensile de curăţat cazan:
   a) vătrai
   b) răzuitor
- Termometru sau termo-manometru
Cazanul din fabrică se livreză cu mantaua şi izolaţia montată, sau dacă termenii contractului specifică acest lucru acestea se livrează separat şi se vor monta după transport şi instalare în centrala termică.
Echipamentele de montat (accesoriile) pe corpul cazanului:
- grup de siguranţă pentru cazane de 20-80 kW care are în componenţă:
    a) manometru
    b) supapă de siguranţă
    c) aerisitor
- supapă de siguranţă pentru cazane de 100-750 kW
- schimbător de căldură de siguranţă
- supapă de descărcare termică de siguranţă
- regulator de tiraj
Beneficiarul trebuie să comande aceste accesorii separat, sau trebuie să la achiziţioneze de la alţi furnizori şi trebuie să le monteze la instalarea cazanului în centrala termică.
NOTĂ: Doar cazanele echipate cu accesoriile enumerate beneficiează de garanţie şi vor putea fiuncţiona în siguranţă pe durată lungă.

Confort prin instalatii de calitate | Melinda Instal

V-ar putea interesa...

Comentarii şi evaluare

Nu există nici un comentariu pentru acest produs.
Ați achiziționat sau utilizați un astfel de produs?