Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Centrale termice pe combustibil solid

 

Fără să diminuăm avantajele cazanelor pe alt tip de combustibili (gaz, peleţi, etc), trebuie să recunoaştem faptul că încă nu a trecut timpul cazanelor pe lemne. Aceste cazane nu reprezintă o tehnologie de vârf în tehnica încălzirii, totuşi ele reprezintă o modalitate de încălzire care are unele avantaje incontestabile:

• Exploatare extrem de simplă, şi grad redus de defecţiuni: nu sunt necesare cunoştinţe profesionale pentru a exploata un cazan pe lemne pe durata perioadei de încălzire, iar dacă este necesar pentru producerea ACM, chiar şi pe parcursul întregului an.

• Costuri reduse la încălzire datorate preţului relativ scăzut al combustibilului. În cazul utilizatorilor rurali, aceste costuri pot fi şi mai scăzute dacă au la îndemână deşeuri de origine vegetală care se pot utiliza ca combustibili.

• Independenţă faţă de regiile autonome de furnizare a gazelor, cea ce are ca efect îmbunătăţirea dispoziţiei zilnice, respectiv reducerea ştresului.

• Funcţionare ecologică datorată combustibilului utilizat. Contrar informaţiilor greşite conform cărora cazanele pe lemne au efect poluant pronunţat, aceste cazane în procesul de combustie emit cantitatea de bioxid de carbon care a fost înmagazinată de plantele utilizate ca combustibil pe durata vegetaţiei acestora.