Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Accept
 
 

Centrala termica murala condensatie pentru incalzire si preparare acm, instant, Vaillant, VUW Int II 236/5-3, 23 kW

Centrala termica murala condensatie pentru incalzire si preparare acm, instant, Vaillant, VUW Int II 236/5-3, 23 kW Click pentru mărire
Preţ:
3.361,74 RON (2.824,99 RON + TVA)
Perioada de garantie:               36 luni
Cod articol producător: 0010011726
Model: 10710774
Producător: VAILLANT
Acest podus nu mai face parte din oferta online!
De la data de:
2017-06-13

Descriere

Cazanele in condensatie cu functionare pe gaz utilizeaza optim energia furnizata. Acestea, fata de cazanele clasice, utilizeaza de asemenea energia termica pe care o contin gazele de ardere, care in mod normal se pierde prin horn. Cazanele in condensatie ating o eficienta mult mai mare si prin urmare reduc costurile de incalzire si emisiile.

EcoTec Pro este o centrala termica in condensare cu functionare pe baza de gaz potrivita pentru toate cerintele si aplicatiile. Designul compact se potriveste aproape in orice spatiu iar prin capacitatea sa de performanta reuseste sa furnizeze caldura necesara si confortul apei calde in intreaga locuinta.

Gama EcoTec PRO a fost dezvoltata de inginerii germani, astfel incat clientii Vaillant din intreaga lume sa poata beneficia de incalzire usoara, eficienta si fara probleme. Prin urmare economiseste mai multa energie si este mai prietenoasa cu mediul inconjurator.

Sunt atat de compacte incat pot fi montate in cel mai mic spatiu, si cu toate acestea, sunt foarte eficiente furnizand in mod fiabil incalzire si apa calda caselor cu o singura familie. Calitatea inalta a centralei EcoTEC PRO este demonstrata acum de noul design si de noua tehnologie. Controlul automat al arderii de care dispune aceasta, un nou sistem pneumatic pentru amestecul gaz-aer si o pompa automata cu doua trepte cu consum redus de energie, ii asigura o eficienta energetica ridicata.

Conceptul noului aparat si noua interfata usor de citit, cu afisaj iluminat, fac instalarea, intretinerea si operarea mai simple ca niciodata. Centralele termice in condensare ecoTEC pro cu functionare pe baza de gaz reprezinta alegerea optima dintre toate centralele termice murale. Acestea ajuta atat bugetul gospodariei cat si mediul inconjurator, prin realizarea de economii in toate domeniile –cu exceptia confortului. Pentru modernizare, precum si in cladirile noi, centrala EcoTEC PRO reprezinta o solutie sigura pentru viitor.

Avantajele centralelor termice cu tehnica condensarii:

- Sistem de amestec aer-gaz cu reglaj pneumatic la ecoTEC pro

- Pompa cu eficienta ridicata

- Management inteligent al functiilor centralei inclusiv programe de siguranta si testare

- Schimbatorul de caldura in condensare, integral din otel inoxidabil

- Arzator din otel inoxidabil

- Control integrat al unei pompe externe de incalzire/pompa de circulatie

- Sistem ProE

- Schimbatoare de caldura pentru preparare ACM din 13,19,27 si 35 placi

- Functia de comfort prezenta

- eficienta energetica optima de pana la 98%

- mult mai putina funingine si particule fine in timpul combustiei prin tehnologia de condensare

- consumul scade cu pana la 30% in comparatie cu o instalatie veche de incalzire

- costuri de investitie reduse

- extindere flexibila, de exemplu cu colectoare solare, pompe de caldura, stocare si control

- Eficienta la puterea nominala si Hi(50/30)

Cum functioneaza un cazan pe gaz cu condensatie:

In cazanul pe gaz cu condensatie, apa este incalzita prin caldura de combustie, exact ca si in cazul cazanelor fara condensatie. Gazele de ardere rezultate ajung in mod normal in horn. Prin urmare, energia continuta in gazele de ardere se pierde. Cu toate acestea, tehnologia de condensare exploateaza aceste gaze, ceea ce consta in mare masura in vapori de apa fierbinte. Aceasta extrage caldura din gazele de ardere si alimenteaza energia obtinuta in circuitul de incalzire.

Pentru a obtine energie, vaporii de apa trebuie sa se condenseze. Aceasta se intampla la o temperatura sub 56 °C. Cazanul in condensatie raceste aburii printr-un schimbator de caldura special conceput. Energia acumulata este utilizata pentru a preincalzi apa rece. Apa fierbinte trece apoi in schimbatorul de caldura principal unde este incalzita si mai mult pentru a ajunge la temperatura dorita. In timpul acestui proces, se aduna cantitati mici de apa reziduala care trebuie eliminate. Aciditatea apei reziduale este atat de mica, incat aceasta poate fi condusa intr-un sistem de canalizare obisnuit fara neutralizare.

Diferenta dintre puterea calorica superioara si inferioara:

Atunci cand vorbim despre eficienta ridicata de 98 % a cazanelor cu condensatie, puterea se refera la "puterea calorica superioara". Aceasta trebuie diferentiata de "puterea calorica inferioara" cu care industria isi face de obicei calculele. Puterea calorica inferioara este cantitatea de caldura care poate fi utilizata in combustia unei surse de energie, fara producerea condensului. Puterea calorica inferioara contine prin urmare numai o parte din energia din combustibil totala.

Prin contrast, puterea calorica superioara include de asemenea cantitatea de caldura continuta in gazele de ardere si vaporii de apa care poate fi utilizata prin condensare. La calcularea aportului de energie, puterea calorica superioara ia in considerare aceasta caldura suplimentara. Eficienta unui aparat de incalzire mai este numita eficienta standard, poate ajunge la un maxim de 100% in cazul ideal, cand este calculata pe baza puterii calorice superioare.

Comentarii şi evaluare

Nu există nici un comentariu pentru acest produs.
Scrieţi un comentariu


Notă: HTML nu este evaluat!
Rating: Defavorabil Favorabil

V-ar putea interesa...

Comparații produse
Facebook