Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Consumabile

Din materialele de etanșare putem alege dintre șnur de etanșare conducte și filete sau banda din teflon pentru etanșarea filetelor conexe armăturilor pentru instalații sanitare și gaz.  

Beneficiile în cazul benzilor din teflon sunt: materialul de bază este din teflon, care oferă etanșare impermeabilă și poate fi utilizat în sistemele de aer, apă și gaz. 

Cunoscută de toată lumea, Henkel este reprezentă în diverse domenii din întreaga lume cu numeroase mărci. Una dintre mărcile de top din industrie este Loctite, care poate fi utilizată în scopuri industriale și rezidențiale, iar produsele sale sunt potrivite și pentru etanșarea, lipirea și acoperirea suprafețelor. 

La realizarea îmbinărilor între țevile din cupru se folosesc curățătoare, perii, paste de lipire moale și aliaje de lipire.  

Materialul de lipit pentru țeava de cupru este aliajul de lipire fără plumb. Lipirea țevii din cupru se realizează prin sudură. Punctul de topire al aliajul de lipire utilizat la sudarea țevilor din cupru este cuprins între 232 și 250 grade Celsius. Acesta este în general compus din S-Sn97Cu3. Din care 97% este staniu și 3% este cupru și nu poate să conțină plumb! 

Dacă este folosită o pastă lipire moale de înaltă calitate pentru lipirea țevilor din cupru, staniu din aliajul de lipit rulează frumos în jurul punctului de sudare și astfel oferă o legătură sigură. 

Primul pas al lipirii de cupru începe cu curățarea suprafețelor, pentru a elimina oxidarea și contaminarea care sa adăugat pe suprafețele în timpul depozitării, transportului. 

Înainte de lipirea fitingurilor de țevi din cupru, trebuie utilizată și perie de curățare, mai precis pe partea interioară al îmbinărilor. 

În continuare - înainte de a folosi pasta de lipire moale, se folosesc curățătoare nemetalice în formă de buretele abraziv. Prin procedura respectivă trebuie îndepărtată murdăria de pe suprafața exterioară a țevilor.