Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Fitinguri de imbinare rapida GEBO

Racordurile de îmbinare rapidă se utilizează pentru îmbinarea țevilor fără filetare. Aceste îmbinări rezistă la forțe axiale și sunt etanșe. Racordurile de îmbinare rapidă sunt de unică folosință, dar prin schimbarea garniturii, pot fi reutilizate. Îmbinarea permite o abatere unghiulară de maxim 3° în orice direcție.  

Domeniile de utilizare sunt conducte de apă, ulei, gaz (numai pentru țeavă de oțel), sisteme de încălzire și de aer comprimat. 

Presiunile maxime de lucru la apă 10 bar, gaz 5 bar, aer comprimat 10 bar. Temperaturile maxime la apă potabilă și de încălzire 80°C, gaz de la –20°C până la +60°C, aer comprimat 70°C. Tipuri de țeavă pentru care se pot folosi sunt țeavă trasă din oțel, țeavă sudată din oțel, țeavă din PE, țeavă reticulată PEXa, țeavă SDR11. 

Racordurile olandeze sunt certificate și agrementate DVGW până la 25°C. Temperatura maximă admisă de lucru a garniturilor este de 80°C. Pentru evitarea coroziunii la elementele zincate nu este permisă depășirea temperaturii maxime de lucru de 60°C.

fitinguri_de_imbinare_rapida_gebo

Instrucțiuni de montaj: 

1.     Înainte de montare asigurați-vă, că țeava pe capătul racordării este nefiletată, tăiată perpendicular pe axa sa, debavurată, nedeformată și nevopsită. 

2.     Olandeza (1), inelul de strângere (2), șaiba (3), și garnitura conică (4), se montează pe capătul de țeavă în ordinea și în poziția arătată în figură. 

3.     Este important, ca garnitura conică, să se poziționeze la cel puțin 10 mm de capătul țevii! 

4.    Capătul de țeavă – cu piesele de etanșare (1–4) montate – se introduce în corpul fitingului (6), astfel, ca garnitura (4) să fie introdusă în locașul ei (5). Se verifică poziționarea corectă a pieselor de etanșare (1–4). 

5.     Se înșurubează olandeza (1) pe corpul fitingului (6) și se strânge având grijă ca țeava să nu se răsucească.