Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Fitinguri din alama cromata

Există două tipuri, metode de nichelare – de acoperire cu stratul cromat al fitingurilor și anume, nichelare chimică și nichelare electrochimică, o altă denumire al procedurii, galvanizarea.

Acoperirea cu stratul cromat al fitingurilor cu nichelare chimică, înseamnă acoperirea cu nichel chimic. Aceasta înseamnă că nu este nevoie de anozi de curent continuu, anozi auxiliari și anozi de protecție pentru acoperirea cu nichel, cum este în cazul cu acoperirea cu nichel luminos. 

În cazul când acoperirea materialului este efectuată cu nichelare chimică, pe suprafața componentelor se aplică un strat de aliaj de nichel-fosfor rezistent la uzură. Piesele din fier și din oțel sunt acoperite direct, în timp ce suprafețele de cupru și aliaje de aluminiu trebuie să fie activate și numai atunci vor fi potrivite pentru a primi stratul de acoperire nichelată chimic.  

Proprietățile stratului nichelată chimic pot fi îmbunătățite prin tratarea termică. La temperaturi mai mari, porozitatea acoperirii este redusă, crescând astfel rezistența la coroziune – ca în cazul fitingurilor din alamă cromată. 

Deoarece nichelul chimic asigură doar un strat subțire de metal, suprafața fitingurilor din alamă cromată trebuie prelucrată foarte fin și formată perfect înainte de acoperire. Colțurile ascuțite ale fitingurilor de prelucrat sunt rotunjite și după finisare, dacă este necesar iar ascuțite.

fitinguri_alama_cromat