Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Pachete solare | De la 2 până la 6 persoane | Colectoare cu tuburi vidate | Colectoare plane | Rezervoare de la 150 până la 300 L

Sortare după:

Instalație solară clasică pentru preparare apă caldă de consum 

 

Instalația este alcătuită dintr-un colector solar, unitate de pompare, automatizare și boiler bivalent (cu două serpentine). Colectoarele se racordează la schimbătorul de căldură (serpentină) situat în partea inferioară a boilerului. La serpentina superioară se cuplează o altă sursă de căldură (sistemul clasic de încălzire a locuinței), care intră în funcțiune în perioada în care energia soarelui nu este suficientă pentru încălzirea apei calde de consum la temperatura dorită.  

 

Pompa de circulație a instalației solare este comandată de o automatizare, care prin intermediul senzorilor măsoară temperatura din colector și boiler. Dacă temperatura agentului termic din colector permite producerea apei calde menajere, pompa solară pornește. Circulația agentului termic este oprită de automatizare, când diferența de temperatură dintre boiler și colector devine apropiată.  

 

Pentru a evita înghețarea agentului termic, instalația solară se umplă cu antigel special destinat aplicațiilor solare. Fiindcă sistemul este sub presiune, preluarea dilatării termice a agentului se face printr-un vas de expansiune închis. Pentru optimizarea temperaturii apei calde livrate la consumatori și din considerente de siguranță se utilizează o vană termostatică de amestec. 

 

1 – colector solar cu tuburi vidate tip heat-pipe 

2 – aerisitor solar 

3 – boiler bivalent 

4 – unitate de pompare solară cu automatizare și supapă de siguranță inclusă 

5 – vas de expansiune solar 

6 – cazan 

7 – grup de siguranță instalație de încălzire 

8 – pompă de circulare instalație de încălzire 

9 – consumator apă caldă

instalatie-solara-clasica-pentru-preparare-apa-calda-de-consum