Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Panou solar cu 15 tuburi vidate pentru preparare apa calda menajera cu rezervor inox presurizat 125 litri BLAUTECH

Preţ:
2.364,99 Lei (1.987,39 Lei + TVA)
Indicaţi accesoriile pe care doriţi să mai puneţi în coş!
Rezistenta electrica pentru colector solar presurizat 1500W Rezistenta electrica pentru colector solar presurizat 1500W
85,49 Lei
Controler solar pentru sisteme solare presurizate SR609C Controler solar pentru sisteme solare presurizate SR609C
263,99 Lei
Acest produs nu mai face parte din oferta online!
De la data de:
2019-06-25
Producător: BLAUTECH
Cod articol producător: SP-H-15
Model: 10830410
Rating mediu: 5 din 5 stele!

Descriere

Colectoarele cu tuburi vidate de sticla sunt caracterizate de o calitate superioara in ceea ce priveste inmagazinarea caldurii, incalzirea rapida, pierderile de caldura si randamentul termic. Prepararea apei calde are loc si in timpul iernii.
Izolatia de poliuretan de inalta densitate a rezervorului asigura pierderi minime de caldura.
Datorita faptului ca instalatia este presurizata, apa calda este furnizata sub presiune, fara a fi necesara utilizarea unei pompe.
Sursa de caldura este reprezentata de tuburile vidate. In cazul avarierii unui tub, instalatia functioneaza in continuare.
Sistemul de fixare permite montarea instalatiei atat pe acoperisuri plate, cat si pe acoperisuri inclinate.

Componentele

  • Tubul termic: este elementul de transfer al caldurii montat in interiorul tubului vidat, de sticla. Radiatia solara este absorbita de tubul vidat si transferata de tubul termic catre rezervor pentru incalzirea apei.
  • Rezervorul: este format dintr-un rezervor interior, un strat izolator si un rezervor exterior.
    • Rezervorul interior este fabricat din inox alimentar SUS 304-2B cu o rezistenta maxima la presiune de 1,5 MPa.
    • Izolatia de poliuretan de inalta densitate reduce pierderile de caldura.
    • Rezervorul exterior este fabricat din tabla de otel vopsita, rezistenta la coroziune si la actiunea factorilor de mediu, cu o durata indelungata de viata utila.
  • Tubul vidat: este confectionat din sticla de borosilicat 3.3 de inalta calitate si rezistenta la grindina. Testele efectuate au aratat ca daca pe tubul de sticla este lasata sa cada o bila de otel cu diametrul de 30 mm de la o inaltime de 500 mm, acesta nu se sparge. Tuburile vidate sunt prevazute cu un strat cu o capacitate ridicata de absorbtie a radiatiei solare si cu proprietati de reflexie foarte reduse. Tehnica superioara de vidare asigura reducerea pierderilor de caldura si un randament ridicat de incalzire.
  • Cadrul: este confectionat din tabla de otel zincat, rezistenta la coroziune. Este simplu si rapid de instalat. Partea posterioara poate fi demontata cu usurinta cand montarea se realizeaza pe un acoperis inclinat.

Principiul de functionare a instalatiei solare de preparare a apei calde

Radiatia solara este absorbita de stratul de absorbtie selectiva si transformata in energie termica. Aceasta ajunge la lamelele de aluminiu printr-o combinatie de fenomene, fiind radiata de tubul interior si transmisa prin convectie intre tubul de sticla si lamele. Lamelele transfera caldura catre tubul termic, iar agentul termic se vaporizeaza. Vaporii se ridica in partea de sus a tubului termic, de unde caldura este transferata catre apa din rezervor prin peretele tubului, apoi vaporii de agent termic condenseaza. Acesta ajunge gravitational la partea inferioara a tubului termic, absoarbe caldura si se vaporizeaza, procesul repetandu-se, ceea ce are ca rezultat incalzirea apei din rezervor.

| Melinda-Impex Instal | 25 de ani | Confort prin instalații de calitate |

V-ar putea interesa...

Comentarii şi evaluare

| 5 din 5 stele!
20.02.2019
Bună ziua domnul Alin,

Nu, nu este nevoie de controlerul pentru sisteme solare presurizate SR609C, dacă este folosită sistemul cu kitul menționat de dumneavoastră.
| 5 din 5 stele!
17.02.2019
Am uitat sa mentionez, nu ma intereseaza sa fie cu rezistenta electrica.
| 5 din 5 stele!
17.02.2019
Buna ziua,

Daca se leaga acest panou cu o centrala pe gaz, prin intermediul unui Kit solar Bosch Junkers, pentru partea de ACM, mai este nevoie de controllerul SR609C ? Multumesc

Scrieţi un comentariuNotă: HTML nu este evaluat!
Rating: Defavorabil Favorabil