Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Panou solar cu 12 tuburi vidate pentru preparare apa calda menajera cu rezervor nepresurizat 120 litri GOBE

Preţ:
1.139,99 Lei (957,98 Lei + TVA)
Perioada de garantie: 24 luni
Model: 10830409
Stoc: În stoc
Producător: GOBE
Taxă livrare: Gratuit
Data estimată pentru livrare: 22 Octombrie 2020
Rating mediu: 5 din 5 stele! (6)

Descriere

Colectorul solar de apă prepară apă caldă pe baza principiului de termosifon. Captarea radiaţiei solare, transformarea în energie termică şi încălzirea apei se realizează în tuburile vidate, care sunt caracterizate prin putere de captare mare şi pierderi scăzute de căldură.

Din cauza diferenţei de densitate între apa rece şi cea caldă, în colector solar se realizează un circuit de jos în sus, prin care masa de apa caldă încălzită în tuburile vidate este înlocuită cu o masă echivalentă de apă rece. Astfel în rezervorul de apă, care se situează deasura tuburilor, se acumulează apă caldă.

Datorită eficienţei de captare a tuburilor vidate, colectorul solar poate acoperi necesarul de apă caldă, în perioada martie-octombrie, într-o proporţie de 70-80%, fără a utiliza energie electrică.

Suportul pentru acoperiş terasa este inclusă.

Avantaje

  • nu necesită curent electric
  • suport din oțel vopsit în câmp electrostatic
  • încălzirea apei pe baza fenomenului de termosifonare
  • rezervor interior din oțel inoxidabil
  • izolație rezervor din spumă poliuretanică de înaltă desitate
  • prevăzut cu rezervor de rupere a presiunii cu flotor

Confort prin instalatii de calitate | Melinda Instal

Specificații tehnice

Capacitate rezervor (l) 120
Lățime (mm) 1060
Număr tuburi 12
Înălțime (mm) 1800
Adâncime (mm) 1700
Racord apă (inch) 1/2
Masă (kg) 58.72

Youtube video

V-ar putea interesa...

Comentarii şi evaluare

5.00
6 de review-uri
5
(6)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Ați achiziționat sau utilizați un astfel de produs?
| 5 din 5 stele!
26.04.2019
Bună ziua domnul Florin Olteanu,

Nu este recomandat legarea panoului solar cu 12 tuburi vidate pentru preparare apă caldă menajeră cu rezervor nepresurizat 120 litri GOBE, la nici un al aparat de stocare sau preparare de apă caldă.
| 5 din 5 stele!
07.04.2019
Buna ziua, m-ar interesa urmatoarea problema: am un boiler electric de 120l, credeti ca ar fi un impediment daca as face un by-pass intre panoul solar si boiler, astfel incat apa calda din panou sa-mi intre in boiler, iar apoi sa iasa, in ideea ca seara sau noaptea, atunci cand panoul nu mai face fata, sa intre rezistenta de pe boiler? Pompa de presiune poate fi montata langa boiler, asta bineinteles la un nivel superior intrarii in acesta??? Multumesc, si astept un raspuns din partea dvs.
| 5 din 5 stele!
15.02.2019
Bună ziua domnul Szekeres Lorant,

La sistemele solare nepresurizate rezervoarele de apă în interior sunt din inox, peste inox este un strat de izolație, iar peste stratul de izolație pe exterior este din tablă de oțel vopsită cu vopsea lovitură de ciocan, email sintetic pe baza de solvent organic, cu adaos de pigmenți anticorozivi.
| 5 din 5 stele!
14.02.2019
Buna ziua! Ma interesează materialul rezervorului, este din inox interiorul și exteriorul?
| 5 din 5 stele!
07.02.2019
Bună ziua domnul Jieanu Daniel,

Pompa de ridicare presiune este necesar de instalat la un sistem solar nepresurizat, dacă nu aveți posibilitatea de a monta sistemul la o înălțime potrivită, ca să obțineți presiunea dorită în partea de intrare în sistemul de apă caldă menajeră. În cea ce privește înălțimea potrivită putem spune 10 metri, pentru că de la aproximativ 10 metri înălțime putem vorbii de 1 bar de presiune. Deci dacă considerați că nu o să aveți posibilitatea de a monta sistemul solar nepresurizat la înălțimea sus menționată, atunci recomandăm pompa ridicare presiune care face 1,5 bar presiune.
| 5 din 5 stele!
16.01.2019
Buna ziua mă interesează dacă trebuie sa achiziționeze și pompa ridicare presiune pentru panou. Menționez că îl voi conecta la hidrofor