Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

 
 

Politica de confidentialitate

Politica de confidențialitate

Melinda Impex Instal SRL este conștientă de importanța protecției datelor Dvs. personale.

Societatea noastră urmărește conformarea tuturor prevederilor legale în vigoare cu privire la protecția datelor cu caracter personal, astfel respectăm prevederile Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Din acest motiv prin prezenta Politică de confidențialitate ne străduim să vă explicăm cât mai clar modul în care societatea noastră vă colectează, stochează, prelucrează, transmite, transferă informațiile privind datele Dvs. cu caracter personal.

De asemenea, este important să verificaţi frecvent actualizările Politicii de confidenţialitate. Dacă actualizăm Politica de confidenţialitate, vă vom informa cu privire la schimbările pe care le considerăm esenţiale, trimiţându-vă un e-mail, atunci când este cazul. Cea mai recentă versiune a Politicii de confidenţialitate va fi întotdeauna disponibilă aici. Puteţi verifica „data intrării în vigoare” postată în partea superioară pentru a afla când a avut loc ultima actualizare a Politicii de confidenţialitate.

Vă rugăm, să citiți Politica de confidențialitate cu atenție, pentru a fi informat despre prelucrările datelor Dvs. cu caracter personal și drepturile Dvs. în legătură cu acestea.

Cine suntem?

Societatea noastră, în calitate de operator de date cu caracter personal poate fi identificată prin următoarele: MELINDA-IMPEX INSTAL SRL. este persoană juridică de drept român, cu sediul social în Odorheiu Secuiesc Str. Beclean, nr.314, jud. Harghita, înmatriculată la Registrul Comerțului cu nr. J19/1063/2003, având cod de înregistrare fiscală RO 15936519.

În cazul în care aveți orice întrebări, nelămuriri în legătură cu Politica noastră de confidențialitate vă invităm să ne scrieți la adresa de e-mail protectiadatelor@melinda.ro, unde vă stăm la dispoziție și vă răspundem cu plăcere.

Ce înseamnă date cu caracter personal?

Potrivit definiției Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date

"date cu caracter personal" înseamnă orice informaţii privind o persoană fizică identificată sau identificabilă ("persoana vizată"); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identităţii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Ce date cu caracter personal prelucrăm, cu ce scop și pe baza cărui temei legal?

Sunt unele informații pe care le colectăm în mod direct de la Dvs., și altele pe care le primim de la terțe părți și / sau partenerii noștri în cazul în care comandați Produse și / sau Servicii pri aceștia de la noi.

În cazul în care sunteți Utilizator al paginii noastre de internet, și doriți să beneficiați de informările noastre continue – newsletter – în legătură cu activitatea noastră, vă solicităm să ne furnizați p adresă de e-mail validă și numele, prenumele Dvs. pentru identificare și pentru detectarea și prevenirea fraudelor.

În cazul în care sunteți Utilizator al paginii noastre de internet, și doriți să beneficiați de informările noastre legate de promoții, discount-uri, campanii publicitare, informații de tip marketing direct, publicitate și reclamă, vă solicităm să ne furnizați p adresă de e-mail validă și numele, prenumele Dvs. pentru identificare și pentru detectarea și prevenirea fraudelor.

În cazul în care doriți să comandați oricare din Produsele și sau Serviciile noastre, vă solicităm să ne furnizați următoarele informații valide, corecte pentru a putea procesa Comanda, a putea livra produsele și în viitor Dvs. ca să vă puteți valorifica drepturile de garanție legate de Produs, la care este necesară identificarea Cumpărătorului și implicit al titularului garanției: nume, prenume, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, informații suplimentare indicate de Dvs., dacă le considerați necesare.

Adresa de e-mail validă vă este solicitată pentru că prin acest mod de comunicare dorim să ținem legătura cu Dvs. cu privire la confirmarea, procesarea Comenzii, precum și comunicarea facturii emisă de către societatea noastră.

Vă solicităm numărul de telefon, pentru a putea lua legătura cu Dvs, a verifica datele de livrare pentru a preveni erorile la livrare și a vă putea transmite prin SMS codul AWB al Produsului Comandat. Deasemenea există posibilitatea ca asistentul nostru comerciant să vă recomande prin telefon și alte Produse care sunt în legătură cu Comanda Dvs.

În cazul în care Dvs. ne contactați prin telefon pentru a comanda Produse, la fel vom solicita datele menționate mai sus pentru procesarea comenzii în modul descris mai sus, precum și în Termeni și Condiții ale paginii noastre de internet.

Datele Dvs. de facturare și livrare vor fi prelucate cu scopul de a ne îndeplini obligațiile și legale și contractuale legate de facturare și livrarea produselor, precum și pentru detectarea și prevenirea fraudelor.

În cazul în care Dvs. doriți să vă exercitați dreptul cu privire la returnarea Produsului, pentru a ne putea îndeplini obligația legală și a preveni orice fel de abuzuri și fraude o să vă solicităm datele de identificar precum numele și prenumele, datele de identificare ale comenzii precum nr. factură, data livrării produdusului, motiv de retur și alte observații din partea Dvs, iar pentru a putea ține legătura cu Dvs. până la rezolvarea procesului de retur vă solicităm să ne furnizați o adresă de e-mail validă și un număr de telefon corect.

Datele pe care le colectam prin intermediul call – centerul nostru sau atunci când ne contactați:

Datele pe care ne transmiteți când solicitați asistență pentru clienți, conversațiile prin telefon sau sesiunile de chat (Facebook Messenger sau Whatsapp) cu reprezentanții noștri pot fi monitorizate și înregistrate.

Istoricul conversațiilor este necesară pentru serviciul clienți și suport pentru a îndeplini Contractul încheiat și pentru a oferi o experineță plăcută în interecțiunea cu departamentul nostru de serviciu clienți.Deasemenea angajații noștri, în momentul în care ne contactați pot acea o imagine de ansamblu asupra comenzilor Dvs., și pe baza acestor vă pot oferi servicii personalizate.

De la partenerii noștri, de exemplu platforma webshop emag.ro, obținem următoarele date cu caracter personal, pentru a vă putea procesa și livra Comanda: numele și prenumele, adresa de livrare si adresa de facturare, număr de telefon.

Mai utilizăm datele cu caracter personal furnizate de către Dvs. pentru:

  • publicitate, cum ar fi furnizarea de reclame personalizate, şi trimiterea unor comunicări promoţionale cu consimţământul dvs. separat, atunci când este necesar;
  • pentru a desfăşura extrageri gratuite de premii, competiţii cu premii sau promoţii, în limitele permise de lege cu consimţământul dvs. separat;
  • pentru a solicita opiniile dvs. referitoare la produsele şi serviciile noastre şi a realiza sondajele în rândul clienţilor având comsimţământul dvs. separat, dacă este necesar;

Datele pe care Dvs. ni le furnizați involuntar:

Adresa IP – Atunci când vizitați pagina noastră de internet, adresa IP este înregistrată. Însă noi NU folosim adresa DVs. de IP pentru a vă identifica sau pentru a fi folosită în alte scopuri.

Sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare și alte informații despre modul în care ați interacționat cu pagina noastră de internet. Putem colecta aceste informații prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare.

Nu sunteți obligat să ne furnizați datele Dvs. cu caracter personal, însă având în vedere scopurile de prelucrare de mai sus, s-ar putea să nu putem îndeplini unele solicitări ale Dvs. fără furnizarea acestor date, și astfel să nu puteți beneficia de unele servicii ale paginii noastre de internet sau experiența Dvs. pe pagina noastră de internet să fie diferită. În orice caz, Vânzătorul vă respecta decizia Dvs. cu privire la furnizarea datelor cu caracter personal.

Temeiul juridic de a prelucra datele personale include prelucrări care sunt necesare pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale (cum ar fi identificarea și autentificarea pentru utilizarea unei Serviciu), care sunt necesare pentru îndeplinirea unor obligații legale (cum ar fi facturarea și obligațiile legale de contabilitate etc. aferente), care sunt necesare pentru îndeplinirea interesului nostru legitim (de ex. desfășurarea relației între Vânzător și clienți), și care se bazează pe consimțământul utilizatorilor paginii de internet și / sau al clienților Melinda Impex Instal SRL (cum ar fi trimiterea de e-mailuri tip direct marketing, informații despre promoții etc.)

Perioada de retenție a datelor cu caracter personal

Melinda Impex Instal SRL vă reține datele cu caracter personal până la îndeplinirea scopului pentru care au fost furizate, dar nu mai mult timp decât cinci ani de la ultima vizită pe pagina noastră de internet, sau ultimul contact cu Dvs.

În cazul datelor cu caracter personal pe care le stocăm și prelucrăm pentru îndeplinirea unor cerințe legale, cum ar fi datele necesare facturării, acestea vor fi stocate pentru o perioadă de 10 ani de la emiterea facturii conform prevederilor legislației române în vigoare.

Partajarea datelor cu caracter personal

Este posibil să dezvăluim informațiile obținute de la Dvs. cu următorii destinatari, în măsura în care este necesar:

  • angajații societății Melinda Impex Instal SRL
  • afiliații societății noastre, cum ar fi de ex. Melinda Steel SRL
  • partenerii noștri de afaceri, inlcusiv dar fără a se limita la platforma emag.ro, distribuitori, furnizorii serviciilor de service și cu privire la produsele comercializate de către societatea noastră. Partenerii noștri pot să vă trimită informații publicitare, marketing direct pe baza consimțământului Dvs. separat.
  • furnizorii de servicii, care sunt persoane juridice, societăți care ne furnizează servicii pentru a ne ușura activitatea,adică persoane împuternicite de către operator,  inclusiv dar fără a se limita la platforma webshop shoprenter.hu - ShopRenter.hu Kft pentru funcționarea webshopului, serviciul de ranking compari.ro - Online Comparison Shopping Kft, shopmania- SC ShopMania Net SRL, price.ro, serviciul de trimitere e-mailuri, serviciul de facturare, servicii de marketing inclusiv dar fără a se limita la servicii google adwords, serviciul programul de fidelizare clienți unipoint.ro, serviciul de chat Jivochat, servicii de curierat Urgentcargus, Pallex. Persoanele împuternicite de operator pot să vă trimită buletine informative, informații prublicitare, marketing direct pe baza consimțământului Dvs. separat.
  • dezvăluim datele Dvs. cu caracter personal altor entități, inclusiv dar fără a se limita la autorități pentru a ne îndeplini obligațiile legale, pentru a ne proteja drepturile, proprietatea sau siguranța societății

În afară de partajările enumerate mai sus, putem să dezvăluim datele Dvs. cu caracter personal și altor terțe părți la solicitarea Dvs. expresă, trimisă în scris la protectiadatelor@melinda.ro.

Utilizarea de pluginuri

Serviciile noastre pot utiliza pluginuri pentru reţelele de socializare („Pluginuri”).

Atunci când utilizaţi un Serviciu care conţine Pluginuri, informaţiile pot fi transferate direct de pe dispozitivul dvs. către operatorul reţelei de socializare. Noi nu avem nicio influenţă asupra datelor colectate de Plugin. Dacă sunteţi conectat la o reţea de socializare, modul în care utilizaţi Serviciul nostru poate apărea în contul dvs. din reţeaua de socializare. Dacă interacţionaţi cu Pluginurile, de exemplu, făcând clic pe „Îmi place”, „Urmăreşti” sau „Distribuie” ori dacă introduceţi un comentariu, aceste informaţii vor apărea automat în profilul dvs. de pe reţeaua de socializare.

Chiar dacă nu sunteţi conectat la un cont pe o reţea de socializare, este posibil ca Pluginul să transmită adresa dvs. IP către operatorii reţelei de socializare. Aveţi în vedere acest lucru atunci când utilizaţi Serviciile noastre.

Pentru mai multe informaţii despre operatorii reţelelor de socializare pentru Pluginurile utilizate în cadrul Serviciilor noastre consultaţi informaţiile de mai jos:

Operatorii Pluginurilor utilizate în cadrul Serviciilor noastre

Dacă sunteţi membru al uneia sau mai multor reţele de socializare următoare şi nu doriţi ca Operatorul să conecteze datele privind utilizarea Serviciilor noastre de către Dvs. cu datele de membru stocate deja de operatorul de date, deconectaţi-vă de la reţeaua de socializare înainte de a utiliza Serviciile noastre.

Facebook - Operator de date: Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, 2 Dublin, Ireland („Facebook”). Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa site-ul web privind politica de confidenţialitate Facebook la adresa „https://www.facebook.com/about/privacy/”.

Google+ - Operator de date: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”). Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa site-ul web privind politica de confidenţialitate Google la adresa „https://www.google.com/privacy”.

Asigurarea siguranței și a confidențialității informațiilor Dvs.

Societatea noastră depune toate eforturile pentru a vă prelucra datele cu caracter personale respectând confidențialitatea acestora, și a trata toate informațiile obținute de la Dvs. în condiții de siguranță. Astfel, societatea noastră a luat toate măsurile corespunzătoare, tehnice, fizice și organizatorice pentru a asigura stocarea și prelucrarea datelor cu caracter personal și in condiții de siguranță, și pentru a ne conforma prevederilor Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Totuși, trebuie să aveți în vedere, ca deși luăm toate măsurile rezonabile pentru a vă proteja informațiile, nicio pagină de internet, nicio transmisiune pe internet, niciun computer și nicio conexiune wireless nu sunt niciodată complet sigure. Astfel, Dvs. accesați pagina noastră de internet, utilizați serviciile noastre și ne furnizați datele Dvs. cu caracter personal pe propria responsabilitate,

Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal prelucrate de către societatea noastră vor fi transferate către entități doar în interiorul Uniunii Europene.

Drepturile Dvs. în legătură cu datele cu caracter personal

Dvs. beneficiați, în conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, de următoarele drepturi:

Dreptul de a fi informat (art. 12-13): - aveți dreptul de a fi informat referitor la detaliile informațiilor Dvs. pe care le colectăm și prelucrăm, inclusiv cu privire la categoriile de date colectate, scop, destinatari, transfer.

Dreptul de a rectifica datele ( art.16): - aveți dreptul să ne solicitați rectificarea oricăror informații care sunt inexacte sau eronate

Portabilitatea datelor (art. 20): aveți dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și de a solicita portarea datelor Dvs. între operatori de date cu caracter personal

Dreptul de acces la date (art.15): aveți dreptul să solicitați acces la datele Dvs. pe care le colectează și prelucrează societatea noastră

Dreptul de restricționare a prelucrărilor (art.18): aveți dreptul de a solicita restricționarea prelucrării a anumitor date, în măsura în care

  •  Dvs. contestați exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
  • prelucrarea este ilegală, iar Dvs. vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
  • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar Dvs. solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
  • Dvs. v-ați opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

Dreptul de a fi uitat (art.17): puteți beneficia fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:

  • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
  • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
  • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
  • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
  • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
  • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale menționate la art. 8 alin. (1) al Regulamentului DGPR

Dreptul de a face opoziție (art.21): beneficiați de dreptul a face obiecții sau de a se opune anumitor tipuri de prelucrări, inclusiv, dreptul de a se opune prelucrărilor în orice moment, fără nicio altă jusitifcare prelucrărilor de date cu caracter personal având ca scop marketing direct, publicitate și reclamă

Dreptul de a se opune la profilări (art. 21) aveți dreptul de a nu face obiectul unei decizii de profilare atunci când aceasta se bazează pe prelucrarea automată.

Pentru a beneficia de oricare dintre drepturile menționate mai sus, ne puteți trimite solicitarea la adresa de e-mail: protectiadatelor@melinda.ro

În cazul în care aveți nelămuriri, întrebări în legătură cu exercitarea drepturilor Dvs. referitoare la prelucrarea datelor Dvs. personale, deasemenea puteți să ne contactați la adresa protectiadatelor@melinda.ro, unde noi vă întâmpinăm solicitările cu plăcere.

Dvs. beneficiați și de dreptul de a formula plângere către societatea noastră la adresa protectiadatelor@melinda.ro și/ sau prin scrisoare trimisă la sediul societății noastre identificată în preambului Politicii de confidențialitate, sau către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în cazul în care considerați că este necesar și / sau considerați că orice prelucrare a datelor Dvs. cu caracter personal încalcă în orice mod legislație în vigoare.

Politica cookies

Pagina noastră de internet folosește cookie-uri pentru a vă asigura o experiență mai bună de navigare pe site.

Aici puteți consulta tipurile de cookie colectate de către societatea noastră și durata lor de viață.

Citind mai departe, puteți să consultați politica noastră referitoare la utilizarea cookie-urilor și să obțineți informații detalitate despre acestea.

Denumire

Furnizor

Tip

Scop

Expirare

__jid

Shoprenter

Necesar

Cu ajutorul său ajunge posibilitatea de a lăsa comentarii Disqus în pagină, și reține datele de autentificare Disqus ale utilizatorului.

Sesiune

PHPSESSID

Shoprenter

Necesar

Păstrează statusul sesiunii utilizatorului între solicitările de pagină

Sesiune

device

Shoprenter

Necesar

Acest cookie stochează de pe ce instrument vizualizează utilizatorul magazinul online (desktop, mobil, tabletă)

Sesiune

JSESSIONID

Shoprenter

Necesar

Păstrează statusul sesiunii utilizatorului între solicitările de pagină

Sesiune

auroraOverlay

Shoprenter

Necesar

Reține dacă utilizatorul a văzut deja paginile de intrare în cont și anunțuri, respectiv. În baza acestor date sistemul poate decide dacă acestea trebuie afișate din nou sau nu.

1 zi

customer_group

Shoprenter

Necesar

Stochează grupul de cumpărători al utilizatorului.

1 zi

customer_logged_in

Shoprenter

Necesar

Reține dacă utilizatorul este intrat în cont sau nu.

1 zi

currency

Shoprenter

Necesar

Este necesar pentru reținerea valutei selectate de utilizator.

30 zile

admin_logged_in

Shoprenter

Necesar

Acest cookie ajuta la verificarea dacă magazinul online este vizualizat de un admin logat.

1 zi

wishlist

Shoprenter

Necesar

Reține conținutul wishlist-ului timp de 1 lună pentru utilizator.

1 lună

token

Shoprenter

Necesar

Stochează ID-ul de siguranță al utilizatorului admin.

1 oră

auroraMarketingCookieAccepted

Shoprenter

Necesar

Scopul acest cookie este de a reține acordul utilizatorului la folosirea cookie-urilor în scopuri marketing.

1 an

__zlcmid

Shoprenter

Necesar

Utilizat de instrumente de chat (ZopIM)

1 an

auroraNanobarAccepted

Shoprenter

Necesar

Cu ajutorul său poate decide magazinul online dacă utilizatorul a acceptat nanobarul sau nu.

1 an

_pfbsesid

Shoprenter

Necesar

Necesar pentru funcționarea adecvată a căutării prefixbox.

1 zi

_pfbuid

Shoprenter

Necesar

Necesar pentru funcționarea adecvată a căutării prefixbox.

1 zi

_prefixboxVariant

Shoprenter

Necesar

Necesar pentru funcționarea adecvată a căutării prefixbox.

1 zi

_ga

Shoprenter

Statistic

Conține un identificator unic care servește la generarea statisticilor aferente utilizării site-ului de către utilizator.

2 ani

_gat

Shoprenter

Statistic

Servește la reglementarea solicitărilor Google Analytics.

Sesiune

_gid

Shoprenter

Statistic

Conține un identificator unic care servește la generarea statisticilor aferente utilizării site-ului de către utilizator.

Sesiune

__utmz

Shoprenter

Statistic

Acest cookie înregistrează dacă utilizatorul a intrat pe site de pe un motor de căutare (și dacă da, atunci ce cuvinte cheie a folosit pentru căutare), de pe un link sau de pe o pagină veche.

6 luni

__utma

Shoprenter

Statistic

Acest cookie reține numărul de vizite (în funcție de vizitator), precum și timpul primei vizite, ultimei vizite și vizitei actuale.

2 ani

__utmb, __utmc

Shoprenter

Statistic

Aceste cookie-uri ajută la verificarea a cât de rapid părăsesc oamenii magazinul online: când a început vizita și când a luat sfârșit.

Sesiune

__utmv

Shoprenter

Marketing

În cazul în care utilizați rapoarte unice în serviciul Google Analytics, și ați setat segmentare unică în magazinul Dvs. online, atunci cu ajutorul cookie-ului _utmv va putea clasifica vizitatorii programul Analytics.

2 ani

disqus_unique

Shoprenter

Statistic

Scopul său este colectarea statisticilor legate de vizitele vizitatorilo site-ului, de exemplu numărul vizitelor, timpul mediu petrecut pe site și numărul de pagini încărcate.

1 an

PREF

Shoprenter

Statistic

Stochează un identificator unice, cu ajutorul căruia Google păstrează statistica de utilizare a videoclipurilor YouTube.

8 luni

YSC

Shoprenter

Statistic

Conține un identificator unic care servește la generarea statisticilor aferente vizualizărilor videoclipurilor de către utilizator.

Sesiune

fr

Shoprenter

Marketing

Utilizat de Facebook pentru a putea transmite anunțuri utilizatorilor, de exemplu anunțuri bazate pe oferte de la părți terțe.

3 luni

impression.php/#

Shoprenter

Marketing

Acest cookie este utilizat de Facebook pentru a înregistra aparițiile pe paginile care conțin butoane de identificare cu Facebook.

Sesiune

NID

Shoprenter

Marketing

Stochează un identificator unic care identifică instrumentul utilizatorului care revine pe site. Utilizat pentru transmiterea anunțurilor persoanlizate către utilizator.

6 luni

VISITOR_INFO1_LIVE

Shoprenter

Marketing

Încearcă să estimeze lățimea de bandă a utilizatorului pe paginile ce conțin videoclipuri YouTube.

179 zile

tr

Shoprenter

Marketing

Servește la identificarea utilizatorului și la urmărirea activității utilizatorului, pentru a-i permite Facebook-ului să afișeze mesaje personalizate.

Sesiune

CDSDevice

Shoprenter

Marketing

Oferta de produse personalizată generază un identificator cu ocazia primei vizite, prin care identifică activitățile utilizatorului în scopul generării ofertelor inteligente. Toate activitățile înregistrate aparțin câte unui utilizatori identificat în mod anonim.

14799 zile

CDSDeviceInformation_SR

Shoprenter

Marketing

Când utilizatorul se loghează în magazinul online care utilizează oferte de produse inteligente, atunci în cookie se include identificatorul de grup de utilizatori și cumpărători din baza de date SR al utilizatorului; în plus, informațiile aferente unei anumite pagini se includ în activitățile utilizatorului înregistrat, ex.: ID-ul unui produs, sau unei categorii care aparține unei pagini.

14799 zile

CDSSesiune

Shoprenter

Marketing

Cu ajutorul acestui cookie, oferta de produse inteligentă gestionează sesiunile utilizatorului care navighează pe site. După 30 de minute de inactivitate, noile vizualizări ale paginilor sunt înregistrate într-o sesiune nouă.

14799 zile

OrcinusGlobalVersion

Shoprenter

Marketing

Stochează alocarea primită de browser (A sau B) pentru testarea A/B al sistemului de oferte inteligentă. La prima ocazie, această versiune este trimisă și la Analytics, în urmă căreia statisticile pot fi segmentate în funcție de versiune. Mai mult, statisticile care servesc la analiza eficacității sistemului de oferte inteligentă (rata de clickuri) sunt întocmite și utilizate prin acest cookie.

14799 zile

OrcinusGlobalVersionSet

Shoprenter

Marketing

Versiunea descrisă în punctul anterior este creată în urma alocării. Dacă acest cookie există, de atunci încolo nu se mai trimite versiunea utilizatorului către Analytics.

14799 zile

OrcinusTracker

Shoprenter

Marketing

Oferta de produse personalizată generază un identificator cu ocazia primei vizite, prin care identifică activitățile utilizatorului în scopul generării ofertelor inteligente. Toate activitățile înregistrate aparțin câte unui utilizatori identificat în mod anonim.

14799 zile

OrcinusTrackerSesiune

Shoprenter

Marketing

Cu ajutorul acestui cookie, oferta de produse inteligentă gestionează sesiunile utilizatorului care navighează pe site. După 30 de minute de inactivitate, noile vizualizări ale paginilor sunt înregistrate într-o sesiune nouă.

14799 zile

cdv

Shoprenter

Marketing

Oferta de produse Scarab folosește acest cookie pentru a mapa interesele utilizatorului și pentru a putea trimite oferte personalizate în baza intereselor sale.

1 an

s

Shoprenter

Marketing

Oferta de produse Scarab folosește acest cookie pentru a mapa interesele utilizatorului și pentru a putea trimite oferte personalizate în baza intereselor sale.

Sesiune

xp

Shoprenter

Marketing

Oferta de produse Scarab folosește acest cookie pentru a mapa interesele utilizatorului și pentru a putea trimite oferte personalizate în baza intereselor sale.

1 an

scarab.mayAdd

Shoprenter

Marketing

Oferta de produse Scarab folosește acest cookie pentru a mapa interesele utilizatorului și pentru a putea trimite oferte personalizate în baza intereselor sale.

Sesiune

scarab.profile

Shoprenter

Marketing

Oferta de produse Scarab folosește acest cookie pentru a mapa interesele utilizatorului și pentru a putea trimite oferte personalizate în baza intereselor sale.

1 an

scarab.visitor

Shoprenter

Marketing

Oferta de produse Scarab folosește acest cookie pentru a mapa interesele utilizatorului și pentru a putea trimite oferte personalizate în baza intereselor sale.

1 an

optiMonkClient

Shoprenter

Marketing

Cookie-ul stochează următoarele pentru programul Optimonk: de când vizualizează utilizatorul la această pagină, ce campanii a văzut/ completat, câte pagini a vizualizat, apariția/completarea de popup-uri.

4 ani

optiMonkSession

Shoprenter

Marketing

Cookie-ul stochează următoarele pentru programul Optimonk: de când vizualizează utilizatorul la această pagină, ce campanii a văzut/ completat, câte pagini a vizualizat, apariția/completarea de popup-uri.

Sesiune

OptiMonkVisitorAttributes

Shoprenter

Marketing

Cookie-ul stochează pentru Optimonk datele utilizatorului, de exemplu din ce țară provine.

14799 zile

OptiMonkVisitorCart

Shoprenter

Marketing

Cookie-ul stochează pentru Optimonk informațiile din coșul utilizatorului, pentru a putea afișa oferte similare conținutului coșului către utilizator.

Sesiune

facebookpixel_purchase_*

Shoprenter

Marketing

Acest cookie ajută Facebook-ul în măsurarea conversiei utilizatorilor, verificarea cumpărătorilor și finalizarea procesului de checkout.

1 săptămână

_aku

Shoprenter

Marketing

Cookie-ul Árukereső Megbízható Bolt (Magazin de Încredere Căutare Produse) care stochează identificatorul unic al utilizatorului, și ajută Árukereső să colecteze opiniile utilizatorilor care au realizat cumpărături reale.

1 zi

În ceea ce numim "web 2.0", "cookie"-urile joacă un rol important în facilitarea accesului și livrării multiplelor servicii de care utilizatorul se bucură pe internet, cum ar fi:

  • Personalizarea anumitor setări precum: limba în care este vizualizat un site, moneda în care se exprimă anumite prețuri sau tarife, păstrarea opțiunilor pentru diverse produse (măsuri, alte detalii etc) în coșul de cumpărături (si memorarea acestor optiuni) – generându-se astfel flexibilitatea "coșului de cumpărături" (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului "înainte" si înapoi")
  • Cookie-urile oferă deținătorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de către utilizatori, astfel încât să le poată face și mai eficiente și mai accesibile pentru utilizatori.
  • Permit aplicațiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri să fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experiență de navigare mai valoroasă, mai utilă și mai plăcută;
  • Imbunatatesc eficienta publicitatii online.

Ce este un "cookie"?

Un "Internet Cookie" (termen cunoscut și ca "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur și simplu "cookie" ) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet "pasiv" (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driveul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet.

Există două categorii mari de cookie-uri:

Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe site-ul respectiv sau închide fereastra browserului ( ex: în momentul logării/delogării pe un cont de webmail sau pe rețele de socializare).

Cookie-uri persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și in general depinde de durata de viată prestabilită pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de 'third party cookies’ (cookie-uri plasate de terți) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori.

Un cookie conține informații care fac legătura între un web-browser (utilizatorul) și un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată si reacționa în consecință. Cookie-urile asigura userilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului, coșuri de cumpărături sau publicitate relevantă.

Care este durata de viață a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (session cookies) și nu mai sunt reținute odată ce Utilizatorul a părăsit pagina de internet și unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când Utilizatorul revine per aceeași pagină de internet ('cookie-uri permanente'). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setărilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terți?

Anumite secțiuni de conținut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terțe părți/ furnizori (ex: news box, un video sau o reclamă). Aceste terțe părți pot plasa de asemenea cookie-uri prin intermediul site-ului și ele se numesc “third party cookies” pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv.  Furnizorii terți trebuie să respecte de asemenea legea în vigoare și politicile de confidențialitate ale deținătorului website-ului.

Categoriile de cookie care pot fi utilizate

Module cookie de bază care vă permit să comandaţi produse şi să primiţi servicii.

Module cookie de performanţă care ne permit să analizăm performanţa şi designul site-ul nostru web şi să detectăm erori. De exemplu, acest tip de modul cookie ne permite să recunoaştem faptul că aţi accesat anterior pagina noastră de internet şi să afişăm secţiunile cele mai populare ale acestuia, având astfel posibilitatea de a vedea care sunt paginile accesate cel mai frecvent de către utilizatori şi cât timp petrec utilizatorii pe fiecare pagină. Pentru a realiza acest lucru, utilizăm, fără limitare, Google Analytics, Adobe şi module cookie similare.

Acest tip de cookie retine preferințele utilizatorului pe acest site, așa încât nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor când un utilizator vizitează această pagină de internet, softul de analytics furnizat de o terta parte generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne indică daca ați mai vizitat acest site până acum. Browserul ne va spune dacă aveti acest cookie, iar dacă nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne vizitează si cât de des o fac, o folosim cu scopuri statistice.

Cookie-uri pentru geotargeting: aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește din ce țară proveniți. Este complet anonim și este folosit doar pentru a targeta conținutul – chiar și atunci când sunteti pe pagina noastră in limba română sau în altă limbă primiți același conținut, aceeași reclamă.

Cookie-uri pentru înregistrare se generează la înregistrarea pe agina de internet. Se utilizează pentru a arăta dacă un Utilizator este înregistrat. De asemenea, ne permite să asociem orice comentariu pe care îl postați pe site-ul nostru cu username-ul Dvs. Dacă nu ați selectat "păstrează-mă înregistrat", acest cookie se va șterge automat când veți închide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri pentru publicitate: aceste cookie-uri transmit informații despre vizualizarea unii mesaj publicitar și sunt utilizate pentru targetarea publicității on-line. Putem folosi, de asemenea, cookie-uri aparținând unei terțe părți, pentu o mai bună targetare a publicității. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stochează informații despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori.

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate: Unele terțe părți folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cât de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea câte persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeași reclamă. Companiile care generează aceste cookie-uri au propriile politici de confidențialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile celor terțe părți pot fi folosite pentru a vă arăta publicitatea targetată șii pe alte site-uri, bazându-se pe navigarea Dvs pe această pagină de internet.

Pe unele pagini, terții pot seta propriile cookie-uri anonime, în scopul de a urmări succesul unei aplicații, sau pentru a customiza o aplicație. Datorită modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum terțele părți nu pot accesa cookie-urile deținute de această pagină de internet.

Cookie-urile nu sunt viruși! Ele folosesc formate tip plain-text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative: stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte pagini de internet, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat o anumită pagină de internet.

Pentru ca prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informații între browser și website, dacă un atacator sau persoana neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informatțile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conectează la server folosind o rețea necriptată (ex: o rețea WiFi nesecurizată).

Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookie-urilor pe servere. Dacă un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informații prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informațiile în scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri.

Este foarte important să fiți atenți în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale!

Particularizați-vă setările browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securității utilizării cookie-urilor. Dacă nu vă deranjează cookie-urile și sunteți singura persoana care utilizează computerul, puteți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces. Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa website-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii navigare. Instalați-vă și updatați-vă constant aplicații antispyware.

Multe dintre aplicațile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe paginile de internet. Astfel, împiedică browserul de la a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browserului sau să descarce software periculos. Asigurați-vă ca aveți browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite pagini de internet impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu veți mai primi / vedea publicitate on-line.

Link-uri utile:

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Safari

Microsoft Cookies guide

All About Cookies

http://www.youronlinechoices.com/ro/

http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_13_2012_modificare_prelucrare_date_caracter_personal_protectia_vietii_private_comunicatii_electronice.php 

http://www.youronlinechoices.eu/ro

http://www.iabeurope.eu/cookies-faq/internet-cookies---increasing-and-enhancing-your-internet-surfing-experience/what-are-cookies-how-do-they-work---cookies-faq.aspx

http://www.guardian.co.uk/info/cookies

Comparații produse
Facebook