Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Pompa ridicare presiune pentru panou solare nepresurizate 15m CL15GR-15

Preţ:
309,99 Lei
254,99 Lei (214,28 Lei + TVA)
Reducere: 18%
Pretul produsului include taxa verde 3.01 lei/buc TVA inclus. Perioada de garantie: 24 luni
Cod articol producător: CL15GR-15
Model: 11510283
Stoc: În stoc
Taxă livrare: 20,00 Lei
Data estimată pentru livrare: 22 Octombrie 2019
Rating mediu: 5 din 5 stele! (8)

Descriere

Aceasta pompa ofera solutia pentru inlaturarea problemei legate de lipsa de presiune atunci cand panoul solar termosifon nepresurizat este montat la inaltime mica. Consta dintr-un kit complet de ridicare a presiunii apei calde. Este echipata cu un intrerupator automat controlat de curgerea apei care, la deschiderea robinetului opreste pompa. Pompa se instaleaza pe conducta de apa calda intre panoul solar si consumator. Pompa montata pe circuitul de apa calda de la un panou solar nepresurizat,ca in schema alaturata, reuseste sa ridice presiunea in instalatie pana la 1,5 bari, putand facilita reglajul in bateria amestecatoare apa calda apa rece.

Montare si utilizarea pompei:

  • Pompa este destinata pentru vehicularea de apa curata lipsita de impuritati mecanice.
  • La instalarea pompei trebuie sa se tina cont de directia de curgere indicate pe pompa si pe intrerupatorul automat.
  • Intrerupatorul automat se va monta dupa pompa.
  • Conducta de dupa pompa nu trebuie sa prezinte scurgeri, in caz contrar poate exista riscul pornirilor si opririlor repetate.
  • La montarea instalatiei solare nepresurizate, rezervorului panoului solar trebuie sa fie amplasat deasupra nivelului robinetului de consum al apei astfel incat, la deschiderea acestuia, sa se asigure un debit minim care sa actioneze intrerupatorul automat si astfel sa fie ponita pompa.
  • Sensibilitatea intrerupatorului poate fi reglata prin rotirea catre stanga sau dreapta a surubului de reglaj. Intrerupatorul va fi lasat in pozitia "automat".
  • In situatiile in care debitul este prea mic pentru a se realiza actionarea intrerupatorului automat, dupa deschiderea robinetului se va trece intrerupatorul pe pozitia "manual" iar dupa pornirea pompei se va reveni pe pozitia "automat".
  • La conectarea electrica a pompei trebuie asigurata impamantare si trebuie luate masuri de protectie impotriva socurilor electrice. Pompa trebuie amplasata astfel incat sa se evite patrunderea apei in interiorul pompei.
  • Nu este permisa functionarea pompei fara apa mai mult de 5 secunde.

| Melinda-Impex Instal | 25 de ani | Confort prin instalații de calitate |

Specificații tehnice

Turaţie motor (rpm) 2860
Înălţime de pompare maximă (m) 15
Debit maxim (m3/h) 1.5
Presiune maximă de lucru (bar) 6
Temperatură minimă de lucru (°C) -10
Racord (inch) 3/4
Temperatură maximă agent termic (°C) 110
Putere electrică maximă absorbită (W) 120
Alimentare electrică (V) 230

V-ar putea interesa...

Comentarii şi evaluare

| 5 din 5 stele!
28.07.2019
| 4 din 5 stele!
12.07.2019
| 5 din 5 stele!
04.06.2019
Stimate Domnule Sandor,

Cum este menționată și în manualul de utilizare al pompei de ridicare presiune pentru panou solare nepresurizate 15m CL15GR-15, la instalarea pompei trebuie să se țină cont de direcția de curgere indicate pe pompă și pe întrerupătorul automat. Întrerupătorul automat se va monta după pompa. La montarea instalației solare nepresurizate, rezervorului panoului solar trebuie să fie amplasat deasupra nivelului robinetului de consum al apei astfel încât, la deschiderea acestuia, să se asigure un debit minim care sa acționeze întrerupătorul automat și astfel să fie pornită pompa.
| 5 din 5 stele!
07.05.2019
pompa de presiune se poate monta si vertical si orizontal?
| 5 din 5 stele!
05.05.2019
Rezolvat.
Coloana avea aer si pompa nu se putea amorsa. Logic, dar ar fi bine de mentionat acest aspect.
O zi buna.
| 5 din 5 stele!
05.05.2019
Buna ziua.
Pompa nu porneste la deschiderea robinetului. Porneste doar in pozitia manual dar fara sa faca presiune pe circuit.
Am observat ca sensul de montaj al presostatului este indicat doar pe capac, care poate fi rotit in orice pozitie. Dr poate ca din fabrica sa fie gresit? Care ar fi cauza?
Multumesc.
| 5 din 5 stele!
02.04.2019
Bună ziua domnul Andrei,

Senzorul de scurgere cu care sunt echipate modelele mai noi de pompe de ridicare a presiuni nu mai au acest reglaj ele fiind echipate cu arc și au magnetul permanent fix fără posibilitatea de reglare. Pornirea și oprirea pompei la închiderea robinetului este din cauza fluxului de apa care trece in continuare prin instalație și activează senzorului de scurgere. Se poate rezolva prin montarea unei clapete de reținere înaintea pompei, cum este și în cartea tehnica a aparatului, sau trebuie schimbat locul de montare a pompei la un nivel superior bateriei de amestec.
| 5 din 5 stele!
30.03.2019
Am acizitionat aceasta pompa de la dvs, in cartea ei scrie ca senzorul se regleaza de la surub dar unde este acest surub de reglaj si de ce in modul automat pompa porneste din secunda in secunda in impulsuri?

Scrieţi un comentariuNotă: HTML nu este evaluat!
Rating: Defavorabil Favorabil