Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Supape de siguranta

Supapele de siguranță pentru instalații de încălzire sunt utilizate pentru siguranța sistemelor, împotriva suprapresiunii în sistemele de încălzire centrală închise. La selectarea supapei de siguranță, trebuie ales în funcție de criterii, ca puterea presiunii furnizată pe supapa de siguranță să fie mai mare decât maximul presiunii a cazanului. Presiunile la care se poate regla supapele și presiunea maximă sunt indicate pe corpul supapelor.

Supapele de siguranța pentru instalații sanitare se utilizează pentru a proteja încălzitoarele de apă caldă menajeră și sistemele de apă potabilă. 

Când presiunea sistemului de apă caldă menajeră atinge suprapresiunea supapei de siguranță, supapa de siguranță începe să picură, determinând astfel creșterea presiunii. Dacă presiunea crește mai departe și depășește presiunea stabilită, supapa de siguranță se deschide complet pentru a crea o capacitate mai mare de suflare. Acest lucru asigură o protecție constantă și fiabilă împotriva suprapresiunii. 

Gama de supape încep de la 1/2" până la 1.1/4", cu presiunile standarde de 2,5 sau 3,0 bar, dar întreaga varietate a presiunilor la care se găsesc supape de siguranțe este de la 1.5 bar până la 10 bar.