Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Tevi multistrat

Sortare după:

teava_multistrat

Îmbătrânirea materialului poate fi încetinită prin mai multe procedee, dintre care cea mai răspândită și mai eficientă este reticularea. Conducta astfel obținută este marcată PEX. Se cunosc trei metode de reticulare: reticularea chimică, sau peroxidarea, în urma căreia rezultă țevile de tip PEXa, procedeul adăugării de silan (tratarea cu silan urmată de hidroliză) care duce la obținerea țevilor de tip PEXb, și reticularea fizică, prin care după extrudare țevile sunt bombardate cu un fascicul de electroni pentru a rezulta PEXc. Literatura de specialitate nu diferențiază țevile obținute prin aceste procedee, însă proprietățile țevilor de tip PEXb sunt inferioare celorlalte.  

O inovație în domeniul încetinirii fenomenului de îmbătrânire și a reducerii costurilor tratamentelor speciale a dus la obținerea polietilenei cu structură moleculară modificată PERT (Polyethylene Raised Temperature), utilizând mai ales polietilenă cu densitate medie. Datorită prețului scăzut țevile din PERT au devenit răspândite, fiind confundate deseori cu țevile de tip PEX. Primele nu sunt însă reticulate, astfel au o structură moleculară mai slabă și o durată de viață mai redusă sub acțiunea temperaturilor sau a presiunilor ridicate.