Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Cazane pe lemne cu gazeificare

Sortare după:

Principiul de gazeificare a lemnului 

Gazul de lemn se formează în timpul gazeificării lemnului. Aceasta este un amestec de gaze inflamabile: oxizi de carbon, hidrogen și metan, respectiv de gaze neinflamabile: nitrogen, dioxid de carbon, abur. Compoziția gazului depinde de mulți factori, cum ar fi: temperatura din camera de ardere, umiditatea combustibilului etc.  

Din combustibilul solid în urma unei serii de reacții termo-chimice se produc gaze inflamabile. Această conversiune se numește procesul de gazeificare și se produce într-un aparat numit generator de gaz. Diferența semnificativă între un cazan obișnuit și un cazan cu gazeificare constă în modul de ardere al combustibilului. Arderea este inversă, „cu flacără răsturnată”.  

Lemnul în camera de încărcare, pe o piesă din material ceramic arde în mod clasic, formând gaze, care combinându-se cu aerul primar, creează un amestec de combustibil. Amestecul aer/gaz cu proprietăți de combustie optime este transferat prin duza din cărămidă refractară și se autoaprinde la aproximativ 560 °C în amestec cu aerul secundar introdus prin orificiile laterale ale duzei. În camera de ardere lemnul arde aproape complet, rezultând o cantitate minimă de cenușă, care se adună în cenușar.