Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Colectoare solare cu rezervor nepresurizat

La mulți clienți le place că colectoarele solare cu rezervor nepresurizat sunt simple, nu sunt complicate. Din acest motiv, în sistemele solare nepresurizate nu există elemente care se defectează repede sau deseori. În plus, datorită eficienței ridicate și a prețului foarte favorabil, este o investiție deosebit de rentabilă. Și prețul unui tub vidat este foarte favorabil, astfel, prețul investit în sistemul solar nepresurizat îi revine foarte repede proprietarului. Este ușor de folosit datorită umplerii automate a apei și tot sistemul solar poate fi instalat rapid. Nu necesită energie electrică sau altă sursă de energie pentru funcționarea sa. Razele soarelui sau lumina soarelui difuză este suficientă pentru funcționarea sistemului. Structura sa este simplă, nu complexă, astfel încât nu există aproape nici o sursă de defecțiune.

Sortare după:

panou_solar_nepresurizat

Se recomandă golirea apei din colectorul solar nepresurizat pentru zilele de iarnă (sfârșitul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii februarie). Apa în sistemul solar în sine nu se îngheață - dar datorită dimensiunii mici al conductelor de apă care se conduc până la colectorul solar nepresurizat, în ele se pot forma dopuri de gheață care pot deteriora sistemul. De aceea recomandăm funcționarea doar în 3 sezoane. 

Colectorul solar nepresurizat trebuie să fie poziționat cu 4,5 - 5 metri mai sus de punctul de utilizare al apei pentru a asigura o presiune corespunzătoare al apei calde menajere. În cazul unei diferențe de nivel mai mic, este recomandată utilizarea unei pompe de ridicare al presiunii.  

Majoritatea clienților instalează și un ventil de amestecare, pentru că panoul solar, în special în timpul veri poate să producă apă fierbinte și de 90-95 °C. Cu ajutorul ventilului se poate evita arsurile grave de la temperatura ridicată al apei calde menajere. Majoritatea ventilurilor de amestec sunt setate la 40-45 °C, astfel numai apa amestecată setată la temperatura dorită de proprietar va ajunge la robinetele casei.