Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Tevi din polietilena de inalta densitate

În secolul al XX.-lea  omenirea a devenit capabilă să producă în cantitate industrială, materiale macromoleculare organice (polimeri), care au fost numitele materiale plastice. Inițial folosiți doar ca materiale suplimentare, materialele plastice în prezent sunt cele mai frecvente materiale, care înlocuiesc materialele clasice (metale, lemn, ceramică etc.) din multe domenii ale vieții. Cu o greutate proprie scăzută, o rezistență excelentă la coroziune și chimică, capacități bune de izolare termică și fonică, formabilitatea bună și producția lor automatizată, fără deșeuri, au ajutat la răspândirea lor pe o gamă largă.

Sortare după:

Pe baza comportamentului lor termic, materialele plastice pot fi împărțite în două grupe majore, termoplastice și termorigide (duroplast). Polietilena (PE) - precum și polipropilena (PP) și policlorura de vinil (PVC) - fac parte din gama de termoplastice. 

PE este unul dintre cele mai importante materiale plastice, din care milioane de tone sunt folosite anual în diverse scopuri din lume.  

Produsele PE au și proprietăți ecologice favorabile: 

- procesul reciclării din punct de vedere tehnic este dezvoltată și astfel reciclarea polietilenei este foarte eficientă; 

- distrugerea lor este posibilă prin ardere, în cazul în care se produc dioxid de carbon și apă 

Referitor la durata de viață a țevilor PE, ne dă informații valoarea MRS (minimum required strenght) care definește valoarea de presiune, la care durata de viață a țevii este de minimum 50 de ani, la temperatura fluidului din ea de 20 °C. Conform acestui criteriu există țevi din polietilenă PE 80 (valoare MRS de 8,0 MPa) și PE 100 (valoare MRS de 10,0 MPa).