Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Melinda Instal. Afla mai mult

Meniu

Termostat digital radio frecventa Q8rf COMPUTHERM

Preţ:
439,99 Lei (369,74 Lei + TVA)
Indicaţi accesoriile pe care doriţi să mai puneţi în coş!
Emitator Q8RF fara receptor COMPUTHERM Emitator Q8RF fara receptor COMPUTHERM
139,99 Lei
Perioada de garantie: 24 luni
Cod articol producător: CT.Q8RF
Model: 10780097
Stoc: În stoc
Producător: COMPUTHERM
Taxă livrare: 20,00 Lei
Data estimată pentru livrare: 17 Mai 2021
Rating mediu: Fără rating

Descriere

Termostatul de camera COMPUTHERM Q8 RF este adecvat pentru comanda unui aparat de incalzire, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de incalzire centrala comercializate in Romania, indiferent de tensiunea de comanda, de 24 V sau 230 V.

Pachetul de baza contine un receptor si doua termostate. Receptorul poate sesiza semnalele trimise de aceste doua termostate fara fir, cu radiofrecventa, amplasate in 2 zone ale cladirii. Setul poate fi extins, la nevoie cu inca unul sau doua termostate, modelul Q8RF TX, care functioneaza identic cu termostatele Q7RF. Receptorul este adecvat preluarii comenzilor de la maximum 4 termostate model Q8RF TX, amplasate in 4 zone diferite ale cladirii. Receptorul primeste semnalele transmise de termostatele fara fir si da comanda catre elementele de executie prin inchiderea contactelor celor 4 relee corespunzatoare fiecarei zone. Receptorul mai are in componenta un releu general, care va fi comandat de fiecare data cand receptorul primeste semnal de la oricare dintre cele 4 termostate. Acest releu are contacte lipsite de potential electric si serveste la pornirea centralei. Cele 4 relee corespunzatoare celor 4 zone comanda elementele de executie (pompe, valve) cu tensiune de 230 Vc.a. de maximum 1 A pentru sarcina rezistiva si 0,3 A pentru sarcina inductiva.

Impartirea in zone a sistemului de incalzire va da posibilitatea de ECONOMISIRE, de a reduce cheltuielile prin incalzirea doar a acelor zone de care aveti nevoie. Zonele pot fi comandate in mod independent, una sau mai multe, sau toate cele 4 deodata. Legatura dintre termostate si receptor este realizata prin transmisie radio, deci nu sunt necesare legaturi cu conducte electrice. Codul de siguranta al receptorului si al fiecarui termostat asigura protectia impotriva semnalelor externe perturbatoare.

Termostatele pot fi programate pe o saptamana astfel incat instalatia de incalzire sau de climatizare sa realizeze diferite valori dorite de temperature la diferite ore dorite in locuinta sau biroul Dvs, asigurand CONFORT si ECONOMIE. Programul se repeta ciclic in mod automat. Programul unei zile este format din 7 perioade de timp (P0-P6), setabile din 10 in 10 minute, cu 7 temperaturi diferite, alese de Dvs (setabile in pasi de 0,5°C).

Termostatele sunt mobile, nu necesita legatura electrica prin cablu la cazan, ele sunt emitatoare care trimit semnale de radiofrecventa catre receptor (un modul fix in legatura directa cu cazanul de incalzire si cu valvele termoelectrice de zona). Receptorul primeste semnalele de la termostate si comanda pornirea sau oprirea cazanului prin cablul electric conectat intre receptor si cazan, precum si elementele de executie zonale (valve electrotermice, pompe) conectate la randul lor tot prin cabluri, la bornele specific din receptor.

Pentru a economisi energia bateriilor si a prelungi durata lor de viata, termostatul nu emite permanent semnale, ci trimite receptorului comenzi cu anumita periodicitate. .

Termostatul cu comanda in radiofrecventa este mobil. Din acest fapt rezulta cateva avantaje, si anume:

  • nu necesita pozarea unui cablu electric, se evita deranjul in cladire
  • permite gasirea, prin incercari, a locului optim de amplasare al termostatului
  • este adecvat situatiei in care destinatia lui se schimba, de pilda, ziua este folosit in sufragerie, seara este mutat in dormitor.

Raza de actiune este de aproximativ 50 m in teren deschis si de aproximativ 30 m intr-o cladire, fiind influentata de structura cladirii. Raza de actiune este mult redusa daca undele intampina structure metalice, beton armat etc.

Termostatele poarta un numar de serie de fabricatie. Acest numar este trecut si pe receptor. Termostatele si receptorul sunt acordate din fabrica.

Sensibilitatea de comutare reprezinta diferenta dintre temperature reglata si temperatura la care termostatul comuta, cupleaza sau decupleaza cazanul. Sensibilitatea termostatului este de ± 0,2°C, deci daca am programat 20°C, termostatul cupleaza cazanul la o temperatura mai mica de 19,8°C si il decupleaza la o temperatura mai mare de 20,2°C.

Confort prin instalatii de calitate | Melinda Instal

Specificații tehnice

Lățime (mm) 25.5
Mod comunicare fără fir
Înălțime (mm) 34
Adâncime (mm) 55.5
Temperatură minimă setabilă (°C) 5
Temperatură maximă setabilă (°C) 35
Precizie (°C) 0.1
Releu (A) 5
Alimentare electrică receptor (V) 230
Alimentare electrică termostat 2 x 1.5V baterii alcaline LR6 (AA)
Masă (kg) 0.61

V-ar putea interesa...

Comentarii şi evaluare

Nu există nici un comentariu pentru acest produs.
Ați achiziționat sau utilizați un astfel de produs?